Mayonaise in steeds meer geweldige soorten en smaken

De tijd dat je alleen kon kiezen uit mayonaise in een pot of in tube is nu echt voorgoed voorbij. Er komen steeds meer lekkere smaken mayonaise op de markt. Je kon natuurlijk al jaren zelf je draai geven aan de mayo als je hem zelf maakte maar ja, dat doen niet zo heel veel erg veel mensen.

In de schappen zag je een paar jaar geleden vooral veel variaties in de verpakking: groot, klein, in een statube, knijptube, emmertjes etc. Daarna zag je ook steeds meer light varianten van de gewone mayo op de markt komen: met yoghurt bijvoorbeeld. Nu zien we een heel andere trend.

Mayonaise mag weer vol zijn

In het huidige mayo-tijdperk zie ik een heel leuke trend: het hoeft niet meer light te zijn. We willen nu graag iets meer betalen voor kwalitatief goede mayonaise. Die mayonaise van 80 cent laten we steeds meer links liggen en we gaan voor de luxere varianten.

Hamburger met friet, welke mayonaise zou daarbij het lekkerste smaken?
Hamburger met friet, welke mayonaise zou daarbij het lekkerste smaken?

Nieuwe smaken mayonaise: luxe en kwaliteit staan voorop

Bij AH zien we een mooie pot met ambachtelijke mayonaise staan. Ook hebben ze Kewpie, een Japanse mayonaise die het goed doet bij sushi. Er is natuurlijk ook altijd nog de wasabimayonaise. Pestomayonaise is nu ook gewoon te koop. Kerriemayo moest je vroeger zelf maken maar nu kan je het ook kant-en-klaar in een potje kopen.

Truffelmayonaise is de nieuwste trend

Wil je echt een luxe mayo? Dan kan je je ook wagen aan lekkere truffelmayonaise. Jawel, met echte truffel. Nou wil ik denk ik niet weten wat het echte percentage truffel is maar de smaak is echt wel prima. Heerlijk bij je biefstukje met champignons.

Ook de grote merken komen met allemaal nieuwe smaken mayonaise

Dacht je dat alleen de kleine merken met die heel speciale smaken op de markt komen? De grote jongens willen ook profiteren van de nieuwe trend. Merken als Remia komen ook met Real tasty smaken. Wat dacht je van de garlic-sriracha variant? Hete mayo met knoflook. Kortom: iedereen duikt op deze nieuwe trend.

Wat vinden wij ervan, al die smaken luxe mayonaise?

Ik weet niet of ik nou voor elke gelegenheid een andere pot mayo in mijn koelkast wil maar af en toe is het leuk om makkelijk te kunnen variëren. Zolang de gewone huis-tuin-en-keuken mayonaise maar blijft bestaan is het wat mij betreft helemaal prima.

Patatje met truffelmayonaise?

Eten we binnenkort patat met truffelmayonaise?
Eten we binnenkort patat met truffelmayonaise?

Ik zie mezelf toch niet snel een patatje met truffelmayonaise bestellen maar wie weet is het in de toekomst wel normaal om keuze te hebben uit meerdere soorten mayo. Je ziet toch een opkomst van serieus goede specialistische frietzaken (frietkotten voor de Vlamingen onder ons). Topkok Sergio Herman heeft bijvoorbeeld ook een luxe frietzaak geopend. De mayo-trend slaat misschien een beetje door nu maar plekken waar je echt een goede puntzak met frites kunt bestellen…. Daar kunnen we er best een paar van gebruiken in Nederland.

Maar goed hoe denk jij over al die nieuwe smaken mayonaise? Laat het hieronder maar even weten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.