Makkelijke palinghapjes voor oud en nieuw

Oud en nieuw is voor mij het moment om me helemaal uit te leven met lekkere hapjes. Ik heb lekkere palinghapjes gemaakt. Normaal gesproken is er altijd een visschotel en daar valt de hele familie dan even na 24.00 uur op aan.

Deze keer wilde ik het een beetje anders aanpakken: ik maakte de meest simpele palinghapjes ooit en iedereen was verkocht. Deze hapjes zijn nu vast onderdeel van het hapjesbuffet op oudejaarsavond. Deze geweldig makkelijke palinghapjes kun je serveren voor oud en nieuw maar bijvoorbeeld ook op een verjaardag. Het is een krokant envelopje met paling en heerlijke saus met een plukje groen.

Deze palinghapjes zijn super simpel te maken en wedden dat ze zo op zijn?

Deze palinghapjes zijn super simpel te maken en wedden dat ze zo op zijn?

Ingrediënten voor eenvoudige palinghapjes

  • 200 gram gerookte paling filets
  • Pakje pitabroodjes (niet die hele grote nemen, de normale ouderwetse maat is goed)
  • 125 gram crème fraiche
  • Versgemalen peper
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels Herbes de Provence
  • Paar takjes rucola

Zo maak je de beste oud en nieuw hapjes ooit met pitabroodjes en paling

  • Rooster de pitabroodjes kort in de oven
  • Snij ze in vieren zodat je 4 pitapuntjes krijgt
  • Die snij puntjes snij je open tot vlak onder de dichte kant
  • Maak nu een lekker sausje: meng de crème fraiche met wat versgemalen peper, citroensap en Herbes de Provence en roer dit goed door elkaar
  • Smeer met een theelepeltje wat van deze saus in een pitapuntje
  • Doe er een takje rucola in
  • Snij de palingfilets in smalle reepjes en doe een reepje paling in het mini broodje
  • Zet de rechtop naast elkaar in een schaaltje en klaar ben je!

Zo maak je prima hapjes met paling die het zeker goed zullen doen tijdens jouw oud-en-nieuw feestje. Overgebleven pitabroodjes kun je ook gebruiken om lekker mee te scoopen (met hummus bijvoorbeeld)

Laat een reactie achter