Luxe hapjes met rosbief en tonijnsalade

Als je een keer echt lekker wil uitpakken met een mooi luxe hapje dan is dit jouw recept: luxe hapjes met rosbief en tonijnsalade.

Als je er een beetje aandacht aan besteed dan lijkt het net of je super luxe hapjes hebt besteld bij de traiteur. Toch is het niet een moeilijk recept, sterker nog: iedereen kan het!

Wat je wel nodig hebt is een koekjes uitsteker maar met een glas met een beetje scherpe rand lukt het ook wel.

Als je voor echte luxe hapjes gaat dan kan je de hapjes op zo’n mooie amuselepel leggen. Het is suf detail maar je maakt er zeker wel indruk mee.

Ingrediënten voor luxe hapjes met rosbief en tonijn

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 8 eetlepels tonijnsalade (ik neem gewoon huismerk salade…. Niet doorvertellen!)
  • 2 eetlepels lekkere mayonaise
  • 6-8 plakjes rosbief
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Versgemalen peper en zout

Luxe hapjes met rosbief en tonijnsalade maak je vrij eenvoudig zelf

Luxe hapjes met rosbief en tonijnsalade maak je vrij eenvoudig zelf

Zelf luxe hapjes maken, hoe dat je dat?

  • Rooster de 4 sneetjes casinobrood in de oven
  • Steek met een koekjes uitsteker 4 rondjes uit iedere boterham
  • Doe de tonijnsalade in een kom en meng met de mayonaise zodat de salade beter smeerbaar is
  • Smeer op ieder broodrondje een laagje tonijnsalade
  • Op ieder broodje een klein beetje fijngesneden rucola leggen
  • De plakjes rosbief wat kleiner snijden en verdelen over de broodjes
  • Een beetje versgemalen peper en zout over de hapjes malen
  • Garneer met een paar kappertjes
  • Leg de luxe hapjes op een amuselepel en doe alsof je altijd dit soort lekkere hapjes maakt

Je kunt dit hapje ook serveren als luxe voorgerechtje

Je kunt dit hapje ook serveren als luxe voorgerechtje

Tip: maak deze hapjes niet ver van te voren klaar: het brood zal zacht worden en dan zijn ze moeilijk te eten. De amuselepel kan dat wel een beetje verhullen maar het is gewoon minder lekker.

Heel veel plezier met dit recept voor luxe hapjes. Weet je nog een leuke variant? Laat dan hieronder een reactie achter, dan kunnen anderen er ook van genieten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.