Lente-ui dipsaus op 7 manieren

Ik ben dol op chips met dipsaus, het is niet heel culinair, maar het is nu eenmaal waar je me ‘s nachts voor mag wakker maken. Om toch nog een beetje culinair te doen maak ik wel zelf de dipsaus, en probeer ik regelmatig nieuwe varianten uit. De lente-ui dipsaus is een favoriet recept en ik maak hem vaak gewoon met wat er in de koelkast aanwezig is. Ik heb dus al heel wat varianten gemaakt. Mijn favoriete recepten voor lente-ui dipsaus heb ik voor je op een rijtje gezet.

Lente-ui dipsaus op 7 manieren
Lente-ui dipsaus op 7 manieren

Lente-ui dipsaus met zure room

  • 1 bekertje zure room
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 a 2 lente-uien
  • Snuf peper naar smaak
  • Chili-explosion poeder (molentje van Santa Maria)

Zo maak je deze dip klaar:

  • Snij de lente-ui in heel dunne ringen en doe BIJNA alle ringen in een kom
  • Doe de room, knoflook en de specerijen erbij
  • Goed roeren
  • De laatste lente-ui ringetjes al garnering bovenop doen
heerlijke dip van lente-ui

Lente-ui dip met mayo en karnemelk

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 lente-uitje in dunne ringen
  • Peper en zout naar smaak
  • Evt nog een beetje paprikapoeder toevoegen
  • Heel klein beetje peterselie

Je maakt deze dip door de lente-ui in ringen te snijden. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. 

Philadelphia light dipsaus met lente-ui

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1 pakje Philadelphia light (of een ander merk zuivelspread)
  • 2 eetlepels melk/karnemelk
  • Paar sprietjes bieslook
  • 1 la 2 lente-uitjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles in een kom en roer tot een sausje. Is de saus nog te vast? Doe er dan iets meer melk of karnemelk doorheen.

Crème fraiche met bos-ui  en knoflook dip

Ingrediënten voor deze makkelijke dip:

  • Bekertje crème fraiche van 200 ml
  • 1 bos-ui of lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Je maakt deze crème fraiche dip klaar door de ui in heel dunne ringetjes te snijden. Doe de crème fraiche in een kom samen met de lente-ui en roer de boel goed door elkaar.

Dip van avocado met Griekse yoghurt en lente-ui

Zin in een romige dip met avocado? Dan is dit recept ideaal. Een makkelijke dip voor bij de Dorito’s. 

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Peper en zout en knoflookpoeder naar smaak
  • Beetje chili-explosion van Santa Maria (of gemalen chilivlokken)
  • 1 lente-uitje

Zo maak je deze romige dip met avocado klaar:

  • Prak de avocado fijn
  • Doe de Griekse yoghurt erbij
  • Snij de lente-ui in dunne ringetjes en roer samen met de kruiden goed door elkaar
dips voor snackgroente
dips voor snackgroente

Lente-ui dip met de Franse slag

Dit is ook zo’n hit geweest op een feestje: mij Franse slag dipsaus. Lekker met chips, maar ook prima met gezonde groente stengels (met snackworteltjes en reepjes komkommer en paprika)

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels volle Franse kwark
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 lente-uitjes
  • Knoflookpoeder (of een teentje verse knoflook natuurlijk)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Klein beetje versgemalen peper

Zo maak je de dip klaar: 

Snij de lente-ui in ringetjes. Voeg de kwark en de mayonaise erbij en roer tot een sausje

Vervolgens doe je er nog de kruiden bij en klaar ben je. 

Kerrie lente-ui dipsaus voor bij de chips

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • 1 lente-ui
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snij de lente-ui in fijne ringen. Meng dat in een kommetje met de yoghurt en de mayonaise en voeg ook de kerrie toe. Roer alles goed door elkaar en breng daarna op smaak met peper en zout. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.