Kwarteleitjes met kaviaar

Deze luxe hapjes van kwarteleitjes met kaviaar zijn heel simpel te maken. Het ziet er prachtig en luxe uit maar gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

Ik gebruik de combi van kwarteleitjes graag gewoon los als hapje maar je kunt ze ook als garnering gebruiken bij een lekkere salade of je maakt een lekkere combi met toast en gerookte zalm.

Leuk voor Pasen: kwarteleitjes met kaviaar
Leuk voor Pasen: kwarteleitjes met kaviaar

Hoe lang moet je een kwartelei koken?

Hou voor een zachtgekookt kwartelei ongeveer 2,5 minuten aan en voor een hardgekookt kwartelei is 4 minuten al genoeg. Dat gaat dus een stuk sneller dan je gewend bent van een kippenei.

Zo maak je simpele kwarteleitjes met kaviaar

Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Dan kan je ze pellen en halveren. Ik leg op iedere helft een paar balletjes kaviaar. Natuurlijk geen echte kaviaar maar bijvoorbeeld zalmeitjes. Eventueel doe je er een toefje kruidenmayonaise bij en een klein beetje dille voor de kleur en de garnering. Super simpel maar het ziet er enorm luxe uit.

Met deze kwarteleitjes kan je ook een luxe salade maken
Met deze kwarteleitjes kan je ook een luxe salade maken

Hoeveel kosten kwarteleitjes?

Voor een doosje van 12 stuks betaalde ik 3.39. Dat komt neer op ongeveer 28 cent per stuk. Niet goedkoop voor zo’n klein eitje maar ja, het waren wel scharreleitjes. Toch kan je er ook anders naar kijken: je maakt er wel 24 leuke kleine hapjes mee.  De zalmeitjes kosten ook nog eens 6 euro….Dan kom je per hapje uit op iets minder dan 40 cent. Bepaald geen habbekrats maar toch minder duur dan je vooraf zou denken.

Hoe dan ook, met pasen ga ik deze hapjes zeker weer maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.