Krieltjes uit de oven met zure room en fop kaviaar

Ook aardappeltjes, zoals krieltjes lenen zich heel goed om er lekkere borrelhapjes van te maken. Je kunt ze het beste warm opdienen.

Dit recept is ook prima om bij een warm en koud buffet te serveren. De kerstdagen komen er ook weer aan dus je zou deze luxe aardappeltjes ook als bijgerecht kunnen serveren bij je copieuze kerstdiner.

Het probleem met krieltjes in de oven is vaak dat ze niet lekker gaar worden. Ik kook ze dus vooraf heel even in de schil, dat scheelt heel veel tijd in de oven (je kent het fenomeen vast wel, kiezen tussen mooie kleur maar niet gaar of wel gaar maar de helft is al zwart…..)

Fopkaviaar: het klinkt als een culinaire misser maar echte kaviaar van de steur is onbetaalbaar en de steur is inmiddels een bedreigde diersoort, daarom komt er steeds meer imitatiekaviaar op de markt en de smaak is ook lekker zilt en het is veel beter te betalen, ook niet onbelangrijk.

Ingrediënten voor krieltjes uit de oven

  • 500 gram krieltjes
  • 1 bekertje zure room
  • Olijfolie
  • Grof zeezout en versgemalen peper
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 klein potje imitatiekaviaar
imitatie kaviaar op een krieltje uit de oven met zure room

imitatie kaviaar op een krieltje uit de oven met zure room… heerlijk!

Hoe maak je krieltjes uit de oven met imitatiekaviaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zet een pannetje op het vuur met een beetje water, als het water kookt doe je de krieltjes met schil in de pan en laat de krieltjes 5 minuten koken
  • Giet de krieltjes af en halveer de krieltjes met een scherp mes

gehalveerde krieltjes

gehalveerde krieltjes

  • Doe de halve krieltjes in een kom en doe er flink wat olijfolie bij samen met de oregano en de rozemarijn, even goed husselen zodat de krieltjes rondom een laagje olijfolie krijgen met de kruiden
  • Doe de krieltjes nu in een ovenschaal en bestrooi ze met grof zeezout en een beetje versgemalen peper
  • De ovenschaal zet je ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven

krieltjes net uit de oven

krieltjes net uit de oven

  • Als de krieltjes warm en gaar zijn haal je ze uit de oven en op ieder krieltje die je een klein toefje zure room en daarop doe je een paar balletjes imitatiekaviaar
  • Klaar!

krieltjes uit de oven

krieltjes uit de oven met zure room en chilisaus

Dit is dus niet echt moeilijk om te maken maar zeker door de room en de kaviaar lijk je wel een echte keukengodin. Even flink indruk maken deze kerst!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.