Koude wraps kip pesto op 3 manieren

Koude wraps kip pesto zijn echt ideale borrelhapjes. Je kunt ze prima vooraf al klaarmaken en dan heb je op een feestje niet veel meer te doen dan uitpakken en in stukjes snijden. Nou, dat moet toch wel lukken als je de gastheer of gastvrouw uit wil hangen?

Wraps met pesto en kip kan je op verschillende manieren klaarmaken. Ik geef je 3 lekkere en makkelijke voorbeelden die je eenvoudig kunt klaarmaken. Stuk voor stuk makkelijke recepten die je ook best een beetje door elkaar kunt husselen. Je hoeft niet 100% het recept te volgen. Geef je creativiteit gerust een beetje de ruimte. Er kan maar weinig mis gaan. In plaats van kip kun je bijvoorbeeld ook wat plakjes carpaccio gebruiken trouwens. Dat is ook een heerlijke combinatie.

Koude wraps kip pesto. Misschien wel het beste borrelhapje voor feestjes

Koude wraps kip pesto. Misschien wel het beste borrelhapje voor feestjes

Deze 3 recepten zijn goed voor 10 a 12 borrelhapjes, dus 5 a 6 per wrap

Een lekkere romige koude wraps kip pesto.

Hmmm lekker met Griekse yoghurt en pesto! Dit heb je nodig:

  • 2 grote wraps
  • 6 plakjes gerookte kipfilet van de vleeswarenafdeling
  • 1 flinke eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • 1,5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Handje rucola

En zo maak je de wraps hapjes met pesto en kip klaar:

  • Eerst even de wrap kort verwarmen in de magnetron of in een droge koekenpan (dan rol je ze makkelijker op als je bijna klaar bent)
  • De pijnboompitjes rooster je kort in een droge koekenpan, leg ze daarna apart
  • Meng de pesto, de Griekse yoghurt en de mayonaise door elkaar in een kommetje
  • Smeer nu de wraps in met de pestosaus die je net hebt gemaakt
  • Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen
  • Leg op iedere wrap 3 plakjes kipfilet (overlappend in een soort streep)
  • Verdeel wat rucola over de wraps
  • Rol de wrap zo strak mogelijk op en verpak ze in plastic huishoudfolie
  • Leg de wraps in de koeling en snij ze aan vlak voor je wil serveren
  • Je kunt deze wraps in plakjes snijden als borrelhapje met een prikkertje er doorheen maar met een servetjes als lunch is het ook niet te versmaden

Per wrap maak je 5 a 6 mooie hapjes. De kontjes kan je niet echt gebruiken, die zijn vaak een beetje rommelig (nee, het ligt niet aan jou, dat is altijd zo) Die gebruik om vast een beetje voor te proeven. Dat zijn de privileges van de chef he?

Maak ook eens deze variant van koude wraps met pesto en creme fraiche

  • 2 wraps
  • 6 plakjes gerookte kipfilet
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • Handje rucola

Verse pesto blijft het lekkerste, ook op een wrap

Verse pesto blijft het lekkerste, ook op een wrap

Zo maak je deze wraps met kip klaar:

Eigenlijk net als variant 1 maar dan meng je de pesto met creme fraiche. Deze keer geen pijnboompitjes maar ach.. waarom ook niet als je ze in huis hebt??

Wraps met kip pesto en avocado… waanzinnig lekker!!

Dit heb je nodig:

  • 2 grote wraps
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 3 flinke eetlepels zure room
  • 6 plakjes gerookte kipfilet
  • Halve avocado
  • Beetje rucola of ijsbergsla

Zo maak je de lekkerste wraps met kip pesto en avocado als luxe wraprolletje

  • De wrap kort verwarmen
  • Meng in een kommetje de pesto met de zure room
  • Bestrijk beide wraps met dit lekkere mengsel
  • Verdeel de plakjes kipfilet
  • Snij de avocado doormidden en wip de pit er uit
  • Snij het vruchtvlees in dunne plakjes of lepel dunne plakjes uit de avocado (je zier er straks weinig van dus maak het jezelf niet te moeilijk) en leg wat stukjes avocado in het midden (ook in streep, net als de kipfilet)
  • Nu nog een beetje sla verdelen en dan rol je wrap zo strak mogelijk op
  • Verpak de wrap in plastic vershoudfolie en leg ze in de koelkast
  • Snij de wraps in 5 a 6 plakjes en zet ze vast met een prikkertje
  • Serveer ze op een leuk schaaltje en neem de complimenten in ontvangst

Ook heel erg lekker: pulled chicken in je wrap in plaats van gewone plakjes gerookte kipfilet

Ook heel erg lekker: pulled chicken in je wrap in plaats van gewone plakjes gerookte kipfilet

De ultieme bonustip voor koude wraps met kip: pulled chicken

In plaats van gerookte kipfilet (met vrij weinig smaak, maar wel lekker mager) kan je ook een keer pulled chicken gebruiken. Vol van smaak en tegenwoordig in elke supermarkt te koop. Pulled chicken en eigenlijk alle soorten pulled vlees is helemaal hot!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.