Komkommerrolletjes met zalm en zuivelspread

Dit is een heel makkelijk recept voor komkommerrolletjes met zalm. Zo gemaakt, en heel erg smakelijk.

Ik maak deze komkommerrolletjes vaak voor feestjes. Dan maak je er meteen een hele berg van en het is altijd leuk om wat vegetarische hapjes te hebben. Koude hapjes maken scheelt je veel werk tijdens het feestje. Je maakt ze vlak voor het feestje van start gaat en dan hoef je ze alleen nog maar uit te pakken.

Deze komkommerrolletjes met zalm zijn perfect voor een feestje. Lekkere gezonde hapjes. Het is een heerlijk koud borrelhapje.

Deze komkommerrolletjes met zalm zijn perfect voor een feestje. Lekkere gezonde hapjes. Het is een heerlijk koud borrelhapje.

Omdat deze hapjes relatief gezond zijn vinden ze altijd de weg naar mijn slanke vriendinnen. Ja, ze weten altijd de gezonde keuze te maken. Ik twijfel nog wel eens…. Hmmmm bitterbal of komkommerhapje? Nu is de keuze wel wat makkelijker geworden want dit zijn echt reuze lekkere hapjes met komkommer en zalm.

Ingrediënten voor komkommerrolletjes met zalm

  • 1 komkommer
  • 1 bakje Philadelphia light naturel
  • 100 gram gerookte zalm in plakjes
  • Beetje peterselie of verse knipte bieslook voor de garnering
  • Versgemalen peper

Tip: sandwichzalm is erg makkelijk, die is mooi dun gesneden en daardoor kan je het hapje makkelijker oprollen

Zo maak je deze lekkere koude hapjes met zalm en komkommer

  • De komkommer ga je in de lengte te lijf met een dunschiller, je maakt er dus heel lange dunne plakken van
  • De plakken komkommer op keukenpapier om zoveel mogelijk vocht uit de komkommer te halen (bovenkant ook deppen met keukenpapier)
  • Snij de zalm net zo breed als de komkommer is, sandwichzalm kan je mooi halveren
  • Leg een flinke theelepel Philadelphia op de zalm en rol die voorzichtig op
  • Dat zalmrolletje leg je dan weer op de komkommer en dan ga je weer rollen, het zalmrolletje heeft nu een jasje van komkommer
  • Steek er een prikkertje doorheen en leg hem op zijn kant op een schaaltje
  • Nu nog een beetje peper er overheen malen
  • Garneer met peterselie of verse knipte bieslook (dille is ook lekker)
  • Koel bewaren tot je de komkommerrolletjes gaat opdienen

Laat een reactie achter