Komkommer dipsaus met knoflook en Griekse yoghurt

Met komkommer en Griekse yoghurt, en lekkere verse kruiden kan je heerlijke komkommer dipsaus maken. Die kun lekker serveren bij van lange groentestengels. Maar je kunt deze dipsaus ook heel prima in een pitabroodje met shoarma gebruiken.

Het is een lekkere frisse dip, en gelukkig is hij niet al te moeilijk om te maken. Eigenlijk is het alleen maar hakken en mengen. Nou, dat moet toch voor vrijwel iedereen haalbaar zijn toch?

Niet moeilijk maar wel heel erg lekker deze komkommer dip

Niet moeilijk maar wel heel erg lekker deze komkommer dip

Met dit recept maak je een flink kom frisse dip, en voor je het weet is hij helemaal op. Wedden?

Niet om je bang te maken ofzo maar bij yoghurt denk je aan weinig calorieën. Komkommer idem dito. Helaas is Griekse yoghurt wel vrij vet en waarschijnlijk is deze dipsaus precies daarom zo verschrikkelijk lekker.

Deze dipsaus is heel erg lekker om te serveren bij je gezonde snack-schotel met groentesticks

Deze dipsaus is heel erg lekker om te serveren bij je gezonde snack-schotel met groentesticks

Wat heb je nodig voor deze komkommer dipsaus met knoflook?

  • Halve komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels bieslook (gehakt)
  • 1 eetlepel dille (gehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper en zout (versgemalen) naar smaak

Je kunt ook verse peterselie toevoegen maar die heb ik er bewust uit gelaten. De smaak is voor mij iets te overheersend dus ik doe er extra bieslook bij.

Deze komkommer dipsaus kan je met gemak zelf maken. Lekker voor bij de groentesticks of bij een broodje falafel

Zo maak je dipsaus met komkommer, knoflook en Griekse yoghurt

  • De komkommer schillen en daarna raspen
  • De komkommerrasp laat je een paar minuten uitlekken in een vergiet
  • Duw daarna met je handen zoveel mogelijk vocht er nog uit
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom
  • Doe de gehakte bieslook en dille bij de yoghurt
  • Dan de geperste teentjes knoflook ook bij de yoghurt doen
  • Voeg dan ook de komkommerrasp en de azijn toe en schep alles heel goed door elkaar
  • Als laatste de olijfolie toevoegen en nog even goed doorroeren
  • Breng op smaak met peper en zout

Nu kan het grote genieten beginnen! Nog even wachten met serveren? Zet deze komkommer-kruiden dip dan afgedekt in de koelkast.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.