Knakworstjes met geitenkaas in bladerdeeg pakketjes

Een super eenvoudig recept voor knakworstjes met geitenkaas in een bladerdeeg pakketje. Veel simpeler dan dit recept zal moeilijk te vinden zijn. Binnen een paar minuten heb je  een flinke hoeveelheid borrelhapjes voorbereid. Het enige wat je daarna nog moet doen is de hapjes in de oven doen en wachten tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Daarna op een schaal leggen en klaar zijn je lekkere warme borrelhapjes

Ideaal borrelhapjes recept voor verjaardagen

Omdat je deze borrelhapjes vooraf kunt voorbereiden zijn deze hapjes ideaal voor verjaardagen en feestjes. Je maakt vooraf de hapjes klaar en tijdens het feestje hoef je ze alleen nog maar in de oven te doen. Door de geitenkaas toe te voegen krijg je een lekker pittig smeuïg hapje. Door de pakketjes als een soort envelopje dicht te vouwen zien de hapjes er ook nog eens leuk uit.

Ingrediënten voor deze bladerdeeghapjes (goed voor 20 hapjes)

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 klein blikje knakworstjes
  • 1 plak zachte geitenkaas
  • 1 ei

Bereiding van knakworstjes met geitenkaas in bladerdeeg

  • Laat de oven vast voorverwarmen op 225 graden
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze op het aanrecht ontdooien
  • Snij de worstjes in kleine stukjes en verbrokkel de geitenkaas
  • Snij elk plakje bladerdeeg in vieren
  • Op elke klein plakje bladerdeeg leg je een schepje van het kaas worst mengsel
  • Nu vouw je vier puntjes naar elkaar toe in midden (soort envelopje)
Zo maak je bladerdeeg pakketjes klaar alleen nog even het laatste flapje dichtvouwen

Zo maak je bladerdeeg pakketjes klaar alleen nog even het laatste flapje dichtvouwen

  • Kluts het ei en smeer een dun laagje over de pakketjes
  • Leg de hapjes op een stuk ovenpapier op een bakplaat en doe de bakplaat in de voorverwarmde oven
  • Na 15 a 20 minuten zijn de hapjes mooi bruin en knapperig en kun je ze direct serveren aan je gasten

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.