Kip kerrie in bladerdeeg hapjes

Bladerdeeghapjes met kip, kerrie en gedroogde abrikozen, dat klinkt lekker toch? In dit recept gebruiken we kipgehakt. Misschien moet je even zoeken maar de grotere supermarkten verkopen het meestal wel. Dit hapje is lekker als borrelhapje, ook perfect voor verjaardagen en oud en nieuw. Het hapje is zoet en pittig tegelijk, dat maakt het extra lekker.

In dit hapje zit ook gembersiroop, dat moet je niet verwarren met de gember jam, het smaakt totaal anders. Gembersiroop is vooral heel lekker zoet. Die gemberjam heb ik zelf nooit lekker gevonden maar dit is dus echt iets heel anders.

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met kip kerrie

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 ons kippengehakt
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • Gehaktkruiden
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 ei

lekkere driehoekjes van bladerdeeg met kip kerrie vulling

lekkere driehoekjes van bladerdeeg met kip kerrie vulling

Hoe maak je lekkere kip kerrie hapjes in een jasje van bladerdeeg?

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De rozijnen en de abrikozen wellen in water of sinaasappelsap
  • Het gehakt op smaak brengen met kerrie en gehaktkruiden
  • De gewelde abrikozen in kleine stukjes snijden
  • De rozijnen en de abrikozen door het gehakt mengen
  • De plakjes bladerdeeg in vieren snijden
  • Op ieder plakje een beetje gehaktmengsel leggen en de plakjes bladerdeeg diagonaal dichtvouwen
  • Eitje even klutsen
  • Bladerdeeg met ei bestrijken, daar krijgt het straks een mooi glanzend laagje van
  • Op een bakplaat wat ovenpapier leggen en hier alle bladerdeeghapjes op leggen
  • Nu kan de bakplaat de oven in en na ongeveer 20 minuten zijn de kip kerrie hapjes in bladerdeeg klaar

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.