Kaaskoekjes met luxe topping van serranoham en Mon Chou

Wil je echt de blits maken met een lekker zelfgemaakt hapje? Wat dacht je dan van zelfgemaakte kaaskoekjes met een topping van serranoham met Mon Chou? Klinkt lekker en smaakt nog beter kan ik je vertellen.

Trouwens…. Deze kaaskoekjes zijn zonder dat er iets op gaat ook al heel lekker bij een goed glas wijn.

Als je weinig tijd hebt dan kan je de ham rolletjes ook op kant-en-klare kaasvlinders leggen maar dan mis je wel de lekkere geur van zelfgebakken koekjes in huis en ze zijn nooit zo lekker als zelfgemaakte koekjes maar ja, het is wel een lekker snel alternatief.

Als je nog wat kaaskoekjes over hebt dan kan je die het beste in een luchtdichte trommel bewaren

Ingrediënten voor deze kaaskoekjes de luxe

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout
  • 2 plakjes serranoham
  • 1 pakje monchou
voel je een echte chef met zelfgemaakte kaaskoekjes met luxe topping

voel je een echte chef met zelfgemaakte kaaskoekjes met luxe topping

Kaaskoekjes met luxe topping maken, hoe doe je dat?

  • We gaan beginnen met het maken van de kaaskoekjes
  • De boter in kleine stukjes snijden en in een kom doen
  • Dan de bloem en de geraspte kaas erbij
  • Kneed hier een soepel deeg van
  • Doe het deeg in plastic huishoudfolie en zet het deeg in de koelkast (30 minuten)
  • Laat de oven voorverwarmen op 180 graden
  • Ondertussen vast de serranoham besmeren met de Mon Chou
  • Rol de plak ham op en doe er weer wat folie omheen en leg de rolletjes in de koelkast
  • Als het kaaskoekjes deeg lekker koel is rollen we dat uit op het aanrecht (beetje bloem op het aanrecht strooien tegen het plakken) maak een plak van 5 mm dikte
  • Steek nu met koekjesuitstekers of met een glas rondjes uit de deeg lap
  • Van het overgebleven deeg maak je weer een bal en dan rol je het weer uit tot al het deeg op is
  • Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier en bak de kaaskoekjes in ongeveer 15 minuten lichtbruin
  • Haal de kaaskoekjes uit de oven als ze lichtbruin zijn en laat ze nog heel even afkoelen
  • Haal nu de gevulde hamrolletjes uit de koelkast en snij er dunne plakjes van (ongeveer 5 mm dik)
  • Leg op ieder kaaskoekje een hamrolletje
  • Ze smaken het best als de kaaskoekjes nog een beetje warm zijn

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.