Italiaanse borrelworst hapjes met mozzarella en cherrytomaatjes

Een nieuw product van Unox, de borrelworst en daar zijn natuurlijk heerlijke borrelhapjes mee te bedenken. Om je vast een eindje op weg te helpen hier vast een heel erg lekker recept. Italiaanse worst hapjes met mozzarella en tomaat. Natuurlijk ontbreekt ook het blaadje basilicum niet. Een beetje van jezelf en een beetje van Unox zullen maar zeggen. Dit hapje is een lekkere combinatie van koude en warme elementen. Dat maakt dit hapje best bijzonder, de worst is lekker warm en de mozzarella en tomaat zijn koud. Super lekker en heel snel klaar te maken. Onderaan op deze pagina staan nog een paar lekkere variatietips.

Ingrediënten voor Italiaanse borrelworst hapjes

  • 1 pak Unox Italiaanse borrelworst
  • 1 grote bol mozzarella (of kant-en-klare kleine bolletjes)
  • 8 cherrytomaatjes
  • 16 blaadjes basilicum

Verder nodig: cocktailprikkertjes

Hoe maak je deze Italiaanse borrelhapjes klaar?

  • De beide borrelworsten opwarmen in de magnetron
  • Per worst in 8 stukjes verdelen
  • Op ieder plakje worst een klein bolletje mozzarella leggen
  • De cherrytomaatjes halveren
  • Op ieder bolletje mozzarella leg je een half cherrytomaatje en daar dan weer een blaadje basilicum bovenop
  • Zet het geheel vast met een cocktail prikkertje

Serveer deze Italiaanse hapjes als de worst nog warm is.

Je kunt deze hapjes ook maken met salami in plaats van borrelworst, dan is het een geheel koud hapje geworden. Ook erg lekker trouwens.

Nog een variant: gebruik kruidenroomkaas in plaats van mozzarella

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.