Indische gehaktballetjes als borrelhapje

Wie lust ze niet, van die lekkere pittige Indische gehaktballetjes? Perfect als borrelhapje of lekker bij een grote pan nasi of bami.

Deze hapjes kan je gewoon zonder saus lekker weghappen maar een bakje satésaus naast deze borrelhapjes maakt het feest helemaal compleet. In plaats van satésaus kun je ook een lekkere zoete chilisaus gebruiken.

Deze versie van Indische gehaktballetjes is lekker eenvoudig maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met meer exotische specerijen. Persoonlijk ben ik wel een fan van lekker, snel en simpel dus ik maak graag deze balletjes. Later zal ik wel wat recepten op de site zetten die wat meer voeten in de aarde hebben maar dit is een lekker basisrecept voor deze smakelijke snackballetjes.

Wat gaat er in deze Indische gehaktballetjes?

    • 500 gram rundergehakt
    • 1 ei
    • paneermeel
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel sambal badjak (of sambal oelek als het echt heet moet worden, badjak smaakt iets milder)
    • 1 ui
    • Olie om de gehaktballetjes in te bakken

Indonesian flags

 Gehaktballetjes maken als snack, hoe doe je dat?

  • De ui pellen en heel fijn snijden
  • In een kom het gehakt mengen met het ei, paneermeel, uitgeperst teentje knoflook, sambal, ketjap en de gesnipperde ui
  • Draai van het gehaktmengsel kleine balletjes
  • Bak de balletjes in een flinke koekenpan. Let op, het vuur moet lekker laag staan, dan worden ze rustig gaar zonder zwart of droog te worden

De balletjes serveer je op een mooie grote schaal, eventueel een bakje satésaus opwarmen en er naast serveren.

Variatietip: doe eens een lepel pindakaas door het gehakt

 

Latest Comments

  1. g.w.maas 09/10/2014

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.