Hoe maak je gevulde eieren met tonijn?

Het basis recept voor gevulde eieren maken staat op deze pagina. In dit recept voegen we lekkere tonijn toe.

Gevulde eieren zijn zeer gewilde hapjes op ieder verjaardagsfeestje. Geen wonder, ze zijn heerlijk en gemakkelijk om zelf te maken. Zelfgemaakte gevulde eieren zijn in no time klaar. Volgens mij zijn ze ook niet kant en klaar te koop maar waarom zou je dat doen? Echt, een kind kan de was doen.

Als garnering gebruiken we ook lekker traditioneel een beetje peterselie maar een schijfje olijf zou ook zeker niet misstaan.

Met dit recept kan je 12 borrelhapjes maken

Ingrediënten voor gevulde eieren met tonijn

  • 6 eieren
  • 50 a 75 gram tonijn uit blik (uitgelekt gewicht)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • Paar plukjes krulpeterselie als garnering
  • Beetje citroensap (klein scheutje is voldoende)
Hoe maak je gevulde eieren met tonijn, lees hier het antwoord

Hoe maak je gevulde eieren met tonijn, lees hier het antwoord

Hoe maak je gevulde eieren met tonijn?

  • Kook de eieren in 9 minuten (hardgekookte eieren dus)
  • Laat de eitjes even schrikken onder de koude kraan en pel de eieren
  • Snij de eieren in de lengte doormidden
  • Schep voorzichtig met een theelepeltje het eigeel (de dooier) uit de hardgekookte eieren
  • Doe al het eigeel in een kommetje
  • Voeg de tonijn en de mayonaise en een scheutje citroensap toe aan het eigeel
  • Prak alles goed door elkaar tot je een smeuïge massa krijgt
  • Voeg peper en zout toe naar smaak
  • Nu kan je de vulling weer terugscheppen in de eieren, dat kan je met een theelepeltje doen of je gebruikt een spuitzak, dan kan je mooie toefjes maken
  • Garneer de gevulde eieren met een beetje peterselie (of een schijfje olijf of een beetje ketchup)
  • Zet de eieren nog heel even in de koelkast zodat ze wat steviger worden

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.