Heerlijke hartige ham hapjes met monchou

Er zijn vele lekkere varianten te bedenken van hapjes gevuld met monchou. Dit is een borrelhapje met ham. De vulling van monchou met paprika en lente-ui maakt het lekker smeuig en fris.

Qua kleur is het leuk om 3 kleuren paprika te gebruiken maar van iedere kleur heb je maar heel weinig nodig dus in de praktijk kies ik zelf meestal voor maar 1 kleur, zonde om zoveel weg te gooien. Als je toch voor de 3 kleuren kiest is het handig om het te combineren met je normale avondeten. Maak iets met veel paprika en je kunt meteen de rest van de paprika’s mooi opmaken. (chili con carne bijvoorbeeld)

Ingredienten voor hamrolletjes met monchou

  • Plakjes achterham
  • 1 pakje monchou
  • 1 lente-ui
  • Peper en zout naar smaak
  • Paprika (3 kleuren of 1 kleur) (totaal halve paprika nodig)

met 3 kleuren paprika maak je heel vrolijke hamhapjes met monchou

met 3 kleuren paprika maak je heel vrolijke hamhapjes met monchou

Hoe maak je lekkere hamrolletjes met monchou?

  • De paprika in heel fijne blokjes snijden
  • Lente-ui in ragfijne ringetjes snijden
  • De monchou losroeren en op smaak brengen met peper en zout
  • De paprika en de lente-ui door de monchou roeren
  • Leg een plakje ham op de snijplank en doe daar aan de zijkant een richeltje monchou mengsel op
  • Rol de ham op en leg het rolletje in de koelkast
  • Doe hetzelfde met de rest van de ham tot de monchou op is
  • Laat de rolletjes minimaal 2 uur in de koelkast liggen
  • Met een scherp mes van de rolletjes plakjes snijden
  • Eventueel kan je met een prikkertje de rolletjes vastzetten
  • Eventueel kan je een dipsausje erbij serveren met zoete chilisaus

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.