Hapjes maken met bladerdeeg en spinazie

Maak zelf de lekkerste hapjes met spinazie en bladerdeeg. Spinazie is met bladerdeeg een heerlijk hapje, lekker warm uit de oven. Het voordeel is dat je de hapjes overdag kan voorbereiden en dan hoef je ze alleen nog maar in de oven te schuiven als je gasten er zijn.

Een ander voordeel is dat je meteen de ideale huisvrouw of huisman lijkt met deze hapjes. Altijd leuk om een beetje indruk te maken met zelfgemaakte hapjes.

Niet dat het moeilijk is om zelf hapjes te maken…. Maar dat gaan we natuurlijk niet vertellen aan onze gasten.

Je housewife from hell imago kan je mooi wegpoetsen met dit borrelhapje.

Met dit recept kan je 12 hapjes maken

 

Ingrediënten voor hapjes met bladerdeeg en spinazie en spekjes

  • 125 gram magere spekreepjes
  • 2 stevige tomaten
  • 300 gram verse spinazie
  • 50 gram belegen geraspte pittige kaas
  • Peper en zout
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetlepels koffieroom (of een eitje)

Spinazie

Spinazie in bladerdeeg, heerlijk!

Hoe maak je deze lekkere spinazieflapjes?

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Bak in een koekenpan de spekjes krokant
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Roerbak de laatste minuten ook de spinazie even mee tot de spinazie geslonken is
  • Laat de spinazie met de spekjes uitlekken in een vergiet of zeef en druk er met een flinke lepel zoveel mogelijk vocht uit
  • De tomaten ontvellen (kruisje maken in het velletje en dompelen in kokend water tot het velletje gaat krullen) en de zaadjes en het vocht er uit halen
  • Tomaten in kleine blokjes snijden
  • Spinazie ook fijn snijden als deze is uitgelekt
  • Spinazie mengen met de tomaten en de geraspte kaas
  • Naar smaak peper en zout toevoegen
  • Snij de plakjes bladerdeeg diagonaal door midden
  • Op elk driehoekje schep je nu een flinke lepel van het spinaziemengsel
  • Vouw de driehoekjes dicht (randen met een vork goed dichtdrukken)
  • Leg de spinazieflapjes op een bakplaat met ovenpapier en bestrijk de flapjes met wat koffiemelk (of geklutst ei)
  • Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven
  • Serveer de hapjes lauwwarm

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.