Hapje met brie en aardbei

Wil je heel makkelijke hapjes maken? Dan heb ik hier een prima recept voor je: Brie met aardbei en een drupje balsamico crème. Binnen een paar minuten maak je een indrukwekkend mooi hapje en je hoeft er eigenlijk niks bijzonders voor te kunnen. Je hebt alleen een mesje nodig en een mooie tapasprikker is ook wel handig.

zo kunnen de hapjes met brie er uit zien

Wat moet je in huis halen voor deze lekkere feesthapjes?

  • Een puntje brie (die van de kaasboer is meestal wel echt veel lekkerder, maar helaas heb je er ook een flink budget voor nodig)
  • 10 verse aardbeien
  • Flesje balsamico crème
  • Eventueel een blaadje basilicum

Zo maak je ze klaar:

  • Snij de brie in lange plakjes van ongeveer een halve tot 1 centimeter dikte, en snij er daarna vierkantjes van
  • Was de aardbeien en halveer ze, het kroontje snij je ook meteen weg
  • Leg de aardbei op de brie en steek de tapasprikker er doorheen
  • Drupje balsamico crème erop en dan ben je al klaar
  • Voor het oog is het mooi om iets groens toe te voegen, een blaadje basilicum bijvoorbeeld

Serveer brie altijd op kamertemperatuur

Het is geen probleem om de brie te snijden als hij net uit de koelkast komt. Je kan dan de hapjes vast klaarmaken maar wacht met serveren tot de brie echt op kamertemperatuur is. Dan komt de smaak van de brie veel beter tot zijn recht.

Ik serveer deze hapjes zonder toast, maar gewoon op een stokje. Het is fijn als je het hapje in een keer weg kan happen (om geknoei te voorkomen). Maak je hapjes dus niet te groot.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.