Hapje met mango en gemarineerde garnalen op een spiesje

Dit mango met garnalen hapje was de laatste keer een echt hit op een feestje waar ik was. Ik heb het recept nagemaakt en het is erg lekker geworden.

Let erop bij het maken spiesjes dat je de spiesjes niet te vol maakt. Dan gaat het weer klooien worden om het er netjes vanaf te happen, en op een feestje hebben mensen vaak hun mooiste kleren aan. Niet doen dus. Gewoon een flinke hoeveelheid kleine spiesjes maken is het beste.

maak eens een lekker hapjes op een spiesje: hapje met mango en gemarineerde garnalen

maak eens een lekker hapjes op een spiesje: hapje met mango en gemarineerde garnalen

Lekkere ketjapmarinade voor de garnalen

Ik heb deze keer maar eens zelf een marinade gemaakt. Bleek helemaal niet moeilijk te zijn. Leuk om een keer te proberen maar ik stuur heus niet de smaakpolitie achter je aan als je marinade uit een flesje gebruikt.

Wat heb je nodig voor deze lekkere hapjes met mango en garnalen?

  • 1 rijpe mango
  • 15 grote garnalen

Voor de zelfgemaakte ketjapmarinade:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 flinke lepel basterdsuiker (die bruine is het lekkerste)
  • Klein scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje versgemalen peper

mango in blokjes voor lekkere borrelspiesjes

mango in blokjes voor lekkere borrelspiesjes

Mango hapjes met garnaaltjes op een spiesje maak je zo:

  • Begin met het maken van de marinade: doe de ingrediënten bij elkaar in kommetje en roer het goed door elkaar
  • Leg de grote garnalen (even checken of ze goed zijn schoongemaakt – maagdarm kanaal moet er natuurlijk uit zijn) in het kommetje met de marinade en zet afgedekt een paar uur in de koelkast
  • Snij de mango in blokjes
  • Roerbak de garnalen op middelhoog vuur gaar
  • Doe op elk spiesje 1 blokje mango en 1 grote gebakken garnaal
  • Meer is het niet, eenvoud is vaak juist superlekker

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.