Hapje met avocado en tomaat op stokbrood

Tijd voor een makkelijk recept voor een lekker hapje met avocado op stokbrood.  Het is een heel makkelijk te maken hapje. Je hebt er een paar minuten voor nodig in de keuken en dan kan je heerlijke avocado op stokbrood hapjes serveren.

Ik serveer deze soort tapenade graag op vers stokbrood maar het is ook erg lekker om te scoopen met een zakjes bugels (je weet wel, die mais hoorntjes uit het chipsvak) of gewoon lekker met tortilla chips.

Heerlijk en makkelijk hapje met avocado. Prima als aperitiefhapje te gebruiken

Heerlijk en makkelijk hapje met avocado. Prima als aperitiefhapje te gebruiken

Ingrediënten voor deze avocadohapjes

  • 1 avocado
  • 1 kleine tomaat
  • Klein scheutje citroensap
  • Half blikje ansjovisfilets
  • 1 theelepel kappertjes
  • Snufje cayennepeper (geeft het behoorlijk wat extra pit, dus doe rustig aan met deze peper)
  • 1 verse baguette (dun stokbrood)

Zo maak je de aperitiefhapjes met avocado klaar:

  • Halveer de avocado en wip de grote pit in het midden eruit
  • Met een eetlepel de avocado leegscheppen en doe stukjes avocado in een mengbeker
  • Doe een paar druppeltjes citroensap bij de avocado
  • De ansjovisfilets iets kleiner snijden maar maak er niet te veel werk van, het gaat zo toch in de blender
  • Doe er nog wat kappertjes bij en een snufje cayennepeper
  • Zet de staafmixer in de mengbeker en maak er een met niet gladde saus/smeersel van (structuur is een beetje zoals guacamole)
  • Smeer de avocado-ansjovisspread op de stukjes stokbrood
  • Nu de tomaat heel fijn snijden en garneer daarmee de avocado borrelhapjes

Beslist een lekker receptje voor die heerlijke lange zomeravonden met een flesje witte wijn op balkon of terras. Ook een prima hapje voor het volgende tuinfeest.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.