Hamrolletjes met Mon Chou en kruiden

Gevulde hamrolletjes zijn heel eenvoudig om zelf te maken. Zelfgemaakte hapjes smaken op één of andere manier altijd beter dan de pre-fab versies.

In dit recept gaan we zelf een vulling maken voor de ham. We mengen de Mon chou samen met de verse kruiden, een lepeltje zoete chilisaus om er wat meer pit aan te geven en in het midden doen we een reepje komkommer voor de frissigheid en een lekkere bite.

Met dit recept voor gevulde hamrolletjes kan je twee kanten op:

  1. je kunt er uiteindelijk dunne plakjes van snijden en die leg je op een toastje
  2. óf je maakt de rolletjes iets breder en dan doe je er een prikkertje doorheen en je eet ze zo op uit het vuistje.

Ingrediënten voor hamrolletjes met mon chou

  • lekkere ham (ongeveer 150 a 200 gram) in plakjes, welke soort ham je kiest is aan jou
  • 2 pakjes Mon Chou
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 2 eetlepels verse gehakte bieslook
  • Peper en zout naar smaak
  • Stukje komkommer in dunne stengels gesneden
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
je hoeft geen chef te zijn om zelf gevulde hamrolletjes te maken

je hoeft geen chef te zijn om zelf gevulde hamrolletjes te maken

Hoe maak je gevulde hamrolletjes

  • Doe de Mon Chou in een kom en prak de kaas een beetje los
  • Doe de kruiden erbij samen met de zoete chilisaus
  • Roer alles goed door elkaar
  • Leg de plakken ham deels overlappend naast elkaar zodat je een brede lap ham krijgt
  • Schep nu het Mon Chou mengsel op de ham in een lange smalle lijn (op ongeveer 1/3 hoogte)
  • Leg ook een aantal stengels komkommer op het mon chou mengsel
  • Rol de ham op en verpak de rol in aluminium folie (als een soort pannenkoek)
  • Leg de rol een paar uur in de koelkast
  • plakjes snijden uit de lange hamrol en die leg je op een toastje of je steekt er een prikkertje doorheen en je eet ze zo op

Latest Comments

  1. loes 30/11/2012

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.