Hamrolletjes met geitenkaas en perzik

Hamrolletjes met geitenkaas maak je heel eenvoudig, als je maar de juiste producten koopt. Hamrolletjes ken je vast al wel. Je weet wel die hamrolletjes met een slappe asperge uit een potje… brrrrr. Dat kan veel beter met dit heerlijke recept voor hamrolletjes met geitenkaas en perzik.

De truc is gewoon de juiste geitenkaas kopen. Je kunt natuurlijk zo’n plak zachte geitenkaas kopen, een beetje room er doorheen doen en dan roeren tot je een soort van gladde massa krijgt en daar dan weer rolletjes van draaien.

Makkelijker is het om een geitenkaasje te kopen in een rolletje (zie foto) Normaal zou je die in plakjes snijden maar nu gaan we in de lengte snijden en we maken er dus lange stengels van. Scheelt je heel wat werk en vieze handen.

hamrolletjes met geitenkaas
hamrolletjes met geitenkaas

Ingrediënten hamrolletjes met geitenkaas en perzik

  • 6 plakjes gerookte ham
  • 1 rol zachte geitenkaas
  • 6 gedroogde perziken

Hoe maak je de hamrolletjes met geitenkaas klaar?

  • Een rol geitenkaas in de lengte halveren (dus geen plakjes snijden)
  • Elke helft weer in 3-en snijden, ook weer in de lengte, je krijgt dan 6 lange stengels geitenkaas
  • Leg op iedere plak gerookte ham een stengel geitenkaas
  • De gedroogde perziken in reepjes snijden en langs het rolletje geitenkaas leggen
  • Rol hun de plak ham op (mag losjes hoor)
  • Leg de hamrolletjes met geitenkaas in de koelkast tot vlak voor het serveren
  • Als de hamrolletjes te groot zijn geworden voor 1 persoon kan je er ook kleinere stukjes van snijden.

Zo zie je maar, een koud hapje maken voor een feestje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met dit recept maak je in no time heerlijke koude hapjes klaar en toch serveer je heerlijke zelfgemaakte partyhapjes aan je gasten. (natuurlijk kan je ze ook helemaal voor jou alleen maken, en ze lekker voor de buis allemaal weghappen….. ja, ik beken….., ik spreek uit ervaring)

Nog een ander recept voor hamrolletjes (versie met monchou) staat op deze pagina.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.