Grote garnalen op een klein borrelhapje

Wat kan je doen met grote garnalen? Nou, je kunt er prima lekkere borrelhapjes mee maken!

Deze warme borrelhapjes met bladerdeeg en grote garnalen zijn heel makkelijk te maken en echt super lekker. Super makkelijk om te maken. Geen gedoe met uren in de keuken staan.

Je kunt deze hapjes zowel warm als koud serveren maar warm zijn ze het lekkerste. Je maakt ze heel simpel met kant-en-klaar bladerdeeg.

Met grote garnalen kan je heerlijke simpele borrelhapjes maken. Lekker met bladerdeeg uit de oven

Met grote garnalen kan je heerlijke simpele borrelhapjes maken. Lekker met bladerdeeg uit de oven

Met dit recept maak je 16 garnalenhapjes. Met deze garnalen amuse hapjes maak je je vast mateloos populair bij je gasten.

Ingrediënten voor een lekker borrelhapje met grote garnalen uit de oven

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 16 Noorse garnalen (kan ook met gamba’s)
  • Klein blikje gepelde tomaten
  • Verse bieslook
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je de hapjes met grote garnalen klaar

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en haal het plasticje er af
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Leg een stuk bakpapier op een bakblik
  • Snij ieder plakje bladerdeeg in vieren
  • Verdeel die plakjes over het bakpapier
  • Eitje klutsen
  • Bestrijk het bladerdeeg met het ei (dan krijgt een mooie bruine kleur bij het bakken)
  • Haal een paar tomaten uit het pak of blik en snij ze heel fijn
  • Breng de stukjes tomaat op smaak met peper en zout
  • Leg op ieder stukje bladerdeeg een bergje tomaat
  • Snip een paar sprietjes bieslook fijn en strooi dat over de tomaat
  • Nu nog garnaal bovenop leggen
  • Klaar is je hapje, nu alleen nog de oven in
  • Bak de hapjes in ongeveer 25 minuten
  • Tussendoor even checken
  • Happen maar!

Is dit niet het hapje wat je zocht? Maar wil je wel hapjes maken met garnalen? Kijk dan even op deze pagina voor alle hapjes met garnalen. 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.