Gezonde Borrelhapjes: Groente stengels met basilicum-yoghurt dipsaus

Lekker en licht borrelhapje voor de gasten die aan de lijn zijn, of de mensen die gewoon gek zijn op rauwkost. Voor veel mensen die proberen een paar kilo kwijt te raken zijn feestjes een moeilijke horde om te nemen. Er staat zoveel lekkers dat de verleiding om allemaal slechte dingen te eten erg groot is, vaak te groot zelfs maar er is hoop:

Gezonde lekkere borrelhapjes

Er zijn best veel lekkere borrelhapjes te maken voor mensen die op de calorieën letten. Een borrelhapje hoeft niet per se uit de frituur te komen. Wat dacht je van lekkere verse groentestengels met een gezond dipsausje? Dit dipsausje is gemaakt op basis van magere yoghurt dus deze mag wel van Sonja Bakker denk ik.

Kinderen en borrelhapjes

Kinderen zijn trouwens ook vaak gek op komkommer. Die doe je meestal geen plezier met Franse kaasjes en borrelhapjes met voor hen niets bekends er in, ze eten liever iets wat ze goed kennen: chips, frikadel, en vaak ook komkommer of worteltjes. Kijk niet gek op als ze het dipsausje links laten liggen, dat is geen blijk van weinig vertrouwen in jouw lekkere dipje: ze kennen het niet en eten liever alleen de komkommer.

Ingrediënten voor Groentestengels met basilicum-yoghurt dipsaus

  • Worteltjes, komkommer, kerstomaatjes, paprika of andere soorten rauwkost en groente
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml magere yoghurt
  • Peper en zout naar smaak (versgemalen)

Bereiding van de groentesticks met dipsaus

  • De groentes schoonmaken en in lange stengels snijden
  • Zet de groentestengels rechtop in een glas

De dipsaus op basis van yoghurt

  • Voor de dipsaus beginnen we met de basilicum heel fijn te snijden, doe de basilicum in een kommetje
  • Teentje knoflook uitpersen
  • Voeg de kaas en yoghurt toe
  • Het geheel even goed door elkaar mengen
  • Even proeven en op smaak brengen met peper en zout (persoonlijk doe ik er meer peper in dan zout, smaakt me prima)

 

Latest Comments

  1. Pam 18/10/2014

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.