Gevulde witlofblaadjes met zalm en lekkere dressing

Lekker en licht recept voor mensen die op de lijn willen letten. Het is altijd handig om bij een feestje of een borrel ook een paar hapjes te serveren die niet al te veel calorieen bevatten. Dit is een heel erg lekker voorbeeld van zo’n verantwoord borrelhapje.

Door de bijzondere dressing is het een niet alledaags hapje maar ik denk dat het prima in de smaak zal vallen en wie lust er nou geen zalm? Heerlijk, die zoute gerookte smaak in combinatie met een pittige oosterse dressing.

Waar koop je Thaise vissaus?

Voor dit recept heb je Thaise vissaus nodig. Die kun je kopen bij de grotere Appie maar veel toko’s verkopen het ook. Een andere naam voor Thaise vissaus is nam pla of nuoc man. Op tijd beginnen met zoeken, niet iedere super heeft het in de schappen staan.

Ingredienten voor gevulde witlofschuitjes met zalm

  • 3 stronkjes witlof
  • 100 gram gerookte zalm
  • Een paar takjes verse bieslook
knip een paar takjes verse bieslook over de gevulde witlofschuitjes
knip een paar takjes verse bieslook over de gevulde witlofschuitjes

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)

Bereiding gevulde witlofblaadjes met zalm en dressing

  • Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los, gebruik alleen de stevige blaadjes
  • De plakjes gerookte zalm ik dunne reepjes snijden
  • Doe de ingredienten van de dressing samen in een kommetje en even doorroeren
  • Leg op ieder blaadje witlof een beetje zalm
  • Knip een beetje verse bieslook en verdeel dat over alle schuitjes
  • Sprenkel over alle schuitjes een beetje dressing

Dieet smakelijk!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.