Gevulde tomaten met zalm recept

Gevulde tomaten zijn vaak wat groot als borrelhapje maar bij een koud buffet zijn ze helemaal perfect (of natuurlijk als lekker voorgerecht bij een dinertje)

De vulling voor de tomaten maak je in dit geval van zalm uit blik. Let op, ook bij zalm in blik moet je even kijken of er nog graatjes in zitten. Die haal je er uit door de zalm met je vingers los te maken en je voelt met je vingertoppen of er nog graatjes in zitten. De zalm moet toch in kleine stukjes dus het hoeft allemaal niet netjes te blijven. Natuurlijk haal je ook de velletjes uit het visvlees.

Sommige mensen houden niet zo van het velletje dat om de tomaten zit. Dat velletje kan je verwijderen door de tomaten aan de onderkant in een kruisje een beetje in te snijden, dan de tomaten 10 seconden in kokend water dompelen en daarna afspoelen met koud water, het velletje laat dan heel gemakkelijk los.

Dit recept is goed voor 5 gevulde tomaten

 Ingrediënten voor gevulde tomaten met zalm

  • 1 flink blik roze zalm (ongeveer 200 gram)
  • 5 vleestomaten
  • 1 kleine ui
  • 5 kleine augurkjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Ruim 2 eetlepels halvanaise
  • 100 gram mais
  • Peper en zout naar smaak
gevulde tomaten met zalm

gevulde tomaten met zalm: erg lekker bij een koud buffet

Hoe maak je gevulde tomaatjes met zalm

  • Haal de zalm uit het blik en laat de zalm even uitlekken.
  • Ga met je vingers door de zalm en haal alle graatjes en velletjes er uit
  • De vleestomaten wassen en het kapje er vanaf snijden (kapje wel bewaren)
  • Hol nu de tomaten uit en laat de tomaten uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Doe nu de zalm in een bakje
  • De ui pellen en snipperen
  • De augurkjes fijn snijden
  • Mais uit blikje laten uitlekken
  • De uien, mais en augurken bij de zalm in het bakje doen
  • Voeg nu ook de ketchup en de halvanaise toe, roer alles goed door elkaar
  • Naar smaak kruiden met peper en zout
  • Nu kan je tomaten vullen met het zalmmengsel
  • Zet het kapje weer terug op de tomaat
  • Serveer direct of gekoeld bewaren tot het moment van serveren

Gevulde tomaten kan je trouwens met heel veel soorten vullingen maken, wat dacht je van een vulling met andere vissoorten zoals tonijn, met groente en kwark, met gehakt, of met lekkere verse blauwader kaas? Nu gaan we aan de slag met een vulling van zalm uit blik, de andere recepten voor gevulde tomaten zullen binnenkort op de site verschijnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.