Gevulde tomaten met tonijn en mais

Ach, wat is er nu traditioneler dan gevulde tomaten met tonijn, wat maiskorrels  en bovenop een toefje mayonaise? Toch zie je deze combinatie nog wel eens terug bij een koud buffet en omdat dit recept zo heerlijk ouderwets is dreigt dit hapje uit te sterven maar dat zou echt jammer zijn, het smaakt namelijk prima!

Om te voorkomen dat alleen je oma nog weet hoe je dit recept voor gevulde tomaten moet maken zet ik het op internet in de hoop dat het zo voor eeuwig bewaard zal blijven 😉

Vroeger was alles beter? Echt niet, maar dit is wel heel erg lekker en dit soort hapjes moeten we zeker in ere houden. (samen met de gevulde eieren met een takje peterselie er op)

Meer van die ouderwetse traditionele hapjes? Kijk dan even bij deze top 10 van meest traditionele borrelhapjes.

Wat heb je nodig voor deze traditionele gevulde tomaten?

  • 8 lekkere stevige tomaten

    Gevulde tomaten met tonijn

    Gevulde tomaten met tonijn

  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 klein blikje mais
  • 8 groene olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout
  • Tube mayonaise

Hoe maak je die gevulde tomaten uit oma’s tijd?

  • Mais en tonijn blikjes openmaken en laten uitlekken
  • Van de tomaten de kapjes er af snijden en uithollen
  • De sjalotjes met het teentje knoflook kort bakken in de koekenpan
  • Tonijn goed loswrikken met een vork
  • Sjalotjes met knoflook toevoegen
  • Kappertjes, gesneden olijven, 2 eetlepels mais, en een snufje zout toevoegen
  • Beetje mayonaise erbij doen, dan krijg je een soort tonijnsalade
  • Vul de tomaten met het tonijnmengsel
  • Bovenop doe je nog wat maiskorrels
  • Als laatste, en dat maakt het natuurlijk helemaal lekker ouderwets, een toef mayonaise uit zo’n knijptube

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.