Gevulde tomaten maken met tonijn

Gevulde tomaatjes doen het vaak goed bij buffetten en als borrelhapje.

Een lekker en eenvoudig recept voor gevulde tomaten is dus altijd handig als je je gasten van een lekker hapje wil voorzien.

Als je gevulde tomaatjes wil maken als borrelhapje dan kun je het beste kiezen voor wat kleinere tomaten. Als je een feestje hebt met een soort buffet dan kan je wat grotere tomaten kiezen.

Even over de tonijn: probeer een blikje te kiezen met het MSC keurmerk, dan weet je dat de vis duurzaam gevangen is.

Ingrediënten voor 12 gevulde tomaten

  • 12 tomaten (trostomaten)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels halvanaise
  • 1 blikje tonijn
  • Peper en zout naar smaak
Gevulde tomaten maken met tonijn is minder moeilijk dan je zou denken
Gevulde tomaten maken met tonijn is minder moeilijk dan je zou denken

Hoe maak je gevulde tomaatjes met tonijn

  • Het ei in een pannetje water hard koken, laten schrikken en dan pellen
  • In een kommetje het ei prakken samen met de tonijn
  • Nu de mayonaise, citroensap en de kappertjes toevoegen aan het tonijnmengsel
  • Teentje knoflook uitknijpen boven het kommetje
  • De inhoud van het kommetje goed door elkaar mengen
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout
  • Nu de kapjes van de tomaten af snijden en de tomaten uithollen met een theelepeltje
  • De tomaatjes vul je nu met het tonijnmengsel
  • Zet de tomaatjes in de koelkast tot vlak voor het consumeren

Wist je trouwens dat er in 1 tomaat maar 12 kilocalorieën  (kcal) zitten? Natuurlijk is het totaal van dit borrelhapje meer dan 12 kcal maar toch….

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.