Gevulde tomaten maken met ham en kaas

Ham en kaas zijn natuurlijk een vrij standaard combinatie maar deze gevulde tomaatjes zijn toch wel heel speciaal en lekker.

Leuk recept voor een koud buffet of als voorgerecht. Je kunt ze vooraf al klaarmaken dus best een handig hapje tijdens de drukke feestdagen of een bij een feest. Het handigste is het om de tomaatjes pas op het laatste moment te vullen.

Tip tegen wegrollende tomaten op de schaal: snij aan de onderkant van de tomaat een heel klein plakje af, dan blijven ze beter liggen.

Met dit recept kan je 10 gevulde tomaten maken

Wat heb je nodig voor deze gevulde tomaten?

  • 10 tomaten (uitgeholde tomaten)
  • 1 sjalotje
  • 1 prei
  • 100 gram kaas met een pittige smaak (kies gewoon wat je zelf lekker lijkt)
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout
Gevulde tomaten maken is handig voor bijvoorbeeld een koud buffet of als voorgerecht

Gevulde tomaten maken is handig voor bijvoorbeeld een koud buffet of als voorgerecht

Hoe maak je gevulde tomaten?

  • Het sjalotje schoonmaken en snipperen
  • De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden (zand goed er uit spoelen)
  • De appel schillen en in kleine blokjes snijden
  • De kaas ook in kleine blokjes snijden
  • In een kommetje maken we een sausje van yoghurt: yoghurt mengen met citroensap, suiker, peper en zout (naar smaak) en roer dit even goed door elkaar
  • In een grote schaal mengen we de prei, sjalotje, kaasblokjes, hamblokjes en de appelblokjes
  • Doe nu de dressing bij de overige ingrediënten en schep alles goed door elkaar
  • Je kunt dit mengsel in de koelkast even bewaren en dan de tomaten last minute vullen
  • Vul de uitgeholde tomaatjes met het mengsel en klaar ben je…. Heerlijke gevulde tomaten met ham en kaas

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.