Gevulde snacktomaatjes met pittige kaasmousse

Gevulde tomaatjes zijn ideale verjaardagshapjes. Je maakt ze snel klaar, in de koeling zetten en als je visite komt heb je niet veel meer te doen dan ze uit de koeling te halen.

De combinatie van de frisse tomaat samen met de pittige kaas is heerlijk. Voor een borrelhapje is een klein tomaatje handig, als voorgerecht is dit hapje ook heel erg lekker maar dan kan je beter een iets grotere tomaat gebruiken. Wij gaan kleine tomaatjes gebruiken voor het maken van borrelhapjes. Cherrytomaatjes zijn prima te gebruiken maar elke andere kleine soort tomaat kan ook gebruikt worden

Voor de kaasmousse gebruik ik blauwe kaas zoals Danish Blue of roquefort of gorgonzola maar ook met geraspte oude kaas is dit een heerlijk recept.

Ingrediënten voor gevulde tomaatjes met kaasmousse

  • 1 doosje kleine tomaatjes
  • 125 gram blauwe kaas
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels crème fraiche
  • Beetje verse bieslook
  • Peper en zout
gevulde cherrytomaatjes of snacktomaatjes met kaasmousse als borrelhapje

gevulde cherrytomaatjes of snacktomaatjes met kaasmousse als borrelhapje

Gevulde tomaatjes maken met kaasmousse

  • De tomaatjes even onder de kraan wassen en laten drogen, dan de tomaatjes halveren
  • De tomaatje kun je een beetje leegscheppen maar eigenlijk hoeft dat niet (handig voor het vullen maar voor de smaak hoeft het niet)
  • Klop de slagroom een beetje op tot hij lobbig is
  • Verkruimel de kaas met een vork en meng de kaas met de slagroom en de crème fraiche tot een smeuïge massa
  • Roer er wat fijngeknipte bieslook doorheen, eventueel op smaak brengen met peper en zout
  • Doe de kaasmousse in een spuitzak en spuit op alle halve tomaatjes een mooi toefje
  • Koel bewaren tot serveren

Latest Comments

  1. Sonja 29/05/2015
    • admin 31/05/2015
  2. Marga 20/12/2015

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.