Gevulde eieren met zalm

Je kunt het traditionele recept van gevulde eieren natuurlijk altijd een beetje aanpassen. In dit geval voegen we lekkere gerookte zalm toe om het meest traditionele borrelhapje een beetje een facelift te geven.

Het voordeel van zalm is dat het er heel erg mooi uit ziet en het is nog eens heel lekker ook. We houden straks een beetje zalm apart om de gevulde eieren mooi mee te garneren. Zalm en ei is een lekkere combinatie die ook prima werkt in dit recept. Meer soorten gevulde eieren kan je hier vinden. Nog meer recepten over gevulde eieren? Kijk dan eens op deze gespecialiseerde gevulde eieren site.

Ingrediënten voor gevulde eieren met zalm

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1 takje verse dille

Bereiding gevulde eieren met zalm

  • De eieren koken tot ze hard zijn (10 a 12 minuten)
  • Water afgieten en de eitjes laten schrikken
  • Laat de eieren even afkoelen voor je ze gaat pellen
  • De eieren snij je door midden over de lange kant
  • Met een theelepel schep je voorzichtig het eigeel eruit en het eigeel doe je in een kommetje
  • Eigeel vast een beetje fijn prakken met een vorkje
  • Peper en zout naar smaak toevoegen aan het eigeel
  • Mayonaise en een beetje dille toevoegen
  • Snij de plakjes gerookte zalm tot heel fijne dunne reepjes maar hou een paar reepjes apart om de gevulde eieren straks mee te garneren
  • Doe de reepjes zalm bij het eigeelmengsel en roer het even goed door elkaar
  • Vul de eieren met het mengsel
  • Garneer de gevulde eieren met een paar reepjes zalm die je apart hebt gehouden, eventueel nog een takje dille erbij leggen

Gevulde eieren met zalm maakt je eenvoudig zelf met dit recept

Gevulde eieren met zalm maakt je eenvoudig zelf met dit recept

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.