Gevulde eieren met krab (die eigenlijk geen krab is)

Gevulde eieren zijn super eenvoudig om zelf te maken. Misschien een tikkie standaard maar deze gevulde eieren zijn ADA (anders dan anderen) Een gevuld eitje met kerrie is heerlijk maar gevulde eieren met krab…., dat zie je toch niet zo heel vaak.

Voor de vulling gebruik ik krabsticks, je ziet ze ook wel in de winkel als surimisticks. Eerlijk is eerlijk, veel krab zit er niet in maar daar is de prijs dan ook naar. Lekker en goedkoop zijn die sticks.

Om de boel een beetje spicy te maken gebruik ik cayennepeper. Doe het wel rustig met dit spul, het is echt behoorlijk heet en je wil niet dat je alleen maar heet proeft, de smaak van de krabsticks moet je nog wel kunnen proeven.

Met dit recept kan je 8 gevulde eieren met krab maken

Ingrediënten gevulde eieren met krab

  • 4 eieren
  • 2 krabsticks
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 sjalotje
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje cayennepeper
  • Takje dille voor de garnering

gevulde eieren

Gevulde eieren met krab kan je ook garneren met een beetje paprikapoeder in plaats van dille

Bereidingswijze gevulde eieren met krab

  • Kook de eieren hard (in 10 minuten)
  • Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden
  • Met een theelepeltje haal je voorzichtig het eigeel uit het ei en dat doe je in een kommetje
  • Snij de krabsticks heel fijn
  • Het sjalotje schoonmaken en fijn snipperen
  • Doe de krabsticks en het sjalotje bij het eigeel en voeg er 2 eetlepels mayonaise aan toe
  • Beetje cayennepeper erbij en alles goed door elkaar roeren
  • Even proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout
  • De leeggehaalde eieren vullen met dit mengsel
  • Garneer de eieren met een klein beetje dille

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.