Gevulde eieren met Hollandse garnalen

Ach ja, weer zo’n klassieker: gevulde eieren met Hollandse garnalen. Hollandse garnalen worden ook wel Noordzeegarnalen genoemd. De Hollandse garnaal is een stukje kleiner dan veel buitenlandse garnalen. Dat maakt dat ze dus moeilijk machinaal te pellen zijn.

Het pellen met de hand zie je niet veel meer in Nederland, dat besteden ze uit aan lage lonenlanden zoals Marokko. Het thuispellen werd in 1990 verboden, men vond het niet hygiënisch genoeg meer. Natuurlijk moet je verse producten hygiënisch verwerken maar ik heb er eigenlijk meer moeite mee dat die garnalen nu duizenden kilometers moeten afleggen voor ze weer bij mij in Nederland op mijn bordje komen, sta ik hier alleen in?

 

Ingrediënten voor gevulde eieren met Hollandse garnalen

  • 6 eieren
  • 75 gram garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Versgemalen peper en zout naar smaak

Hoe maak je gevulde eitjes

  • Kook de eieren 9 minuten
  • De eieren laten schrikken en pellen
  • Halveer de eieren over de lange kant
  • Voorzichtig de harde dooier uit de eieren halen en in een kom doen
  • Mayonaise, dille, peper en zout en de garnalen toevoegen (maar een paar garnalen apart houden om mee te garneren)
  • Even goed roeren en dan de eitjes vullen met het mengsel
  • Garneer de gevulde eitjes met de garnaaltjes die je apart hebt gehouden
  • Zet de gevulde eieren nog een uurtje in de koelkast om nog iets op te stijven
  • Eet smakelijk zou ik zo zeggen

Onderstaand nog een promotie filmpje over de Nederlandse garnalen visserij

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.