Gevulde eieren met Gorgonzola

Gevulde eieren zijn heerlijk. Deze gevulde eieren met Gorgonzola zijn echt helemaal super. Ik serveer ze graag als borrelhapje. De blauwaderkaas geeft de eieren een heerlijk pittige, romige smaak. In plaats van Gorgonzola kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld castello blue, of een andere lekkere blauwschimmel kaas.

Is het moeilijk om gevulde eieren te maken?

Welnee, er zijn maar weinig hapjes die gemakkelijk om zelf te maken. Nou ja, of je moet een eitje koken al moeilijk vinden…

Met dit recept maak je voor 10 personen een lekker hapje

Bereidingstijd: 15 a 20 minuten

 

Ingrediënten voor gevulde eieren met gorgonzola

  • 5 eieren
  • 125 ml zure room
  • 100 gram gorgonzola
  • Verse bieslook

eieren

maak eens bijzondere gevulde eieren, met gorgonzola bijvoorbeeld

Hoe maak je deze gevulde eieren?

  • Kook de eieren hard (10 minuten)
  • Laat de eieren afkoelen en pel dan de eieren
  • Halveer de eieren met een scherp mes
  • Haal de eidooiers er uit (voorzichtig!)
  • Doe het eigeel samen met de zure room en de gorgonzola in een kommetje
  • Met een vork prakken tot je een redelijk glad mengsel hebt
  • Met een spuitzak of met een theelepeltje de eieren vullen met dit mengsel
  • Garneer met fijngeknipte verse bieslook

Bewaar de gevulde eieren in de koelkast. Minimaal 1 uur in de koelkast laten zodat ze weer lekker stevig kunnen worden.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.