Gevulde eieren met een kerrie twist

Tot nu toe hebben we op deze site nog weinig gebruik gemaakt van zakjes en pakjes maar deze variant van gevulde eieren is zo lekker dat ik wel een uitzondering wil maken.

Normaal gesproken is het de bedoeling dat je dipsausje maakt van zo’n zakje maar een tijd geleden heb ik gevulde eieren geproefd bij een kennis en die had simpelweg zo’n zakje dipsausmix door de eieren gedaan en eerlijk is eerlijk, het smaakte heerlijk.

De mix voor dipsaus Oriëntal is lekker pittig, dat smaakt prima bij eieren. Gevulde eieren met kerrie is al jaren een klassieker maar op deze simpele manier kun je toch weer een verrassende twist geven aan een klassiek borrelhapje.

Als je de klassieke gevulde eieren met kerrie wil maken dan kook je 6 eieren (hard), even pellen, door midden snijden, eigeel er uit halen, eigeel mengen met 2 eetlepels mayonaise en 2 kleine theelepels kerrie, 1 theelepel paprikapoeder en dan weer vullen en een uurtje in koeling zetten.

Ingrediënten gevulde eieren met kerrie Oriëntal

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 zakje Duyvis dipsausmix Oriëntal
  • Evt. klein scheutje koffiemelk/room

Bereiding gevulde eieren met een kerrie twist

  • De eieren koken tot ze hard zijn (9 minuten)
  • De eieren uit het pannetje halen, laten schrikken onder koud water en daarna pellen
  • De eieren halveren over de lange kant met een scherp mes
  • Het eigeel uit de eieren halen en in een kommetje doen
  • Voeg de mayonaise en het zakje dipsausmix toe en roer het flink door elkaar
  • Als je mengsel te ‘stug’ is kun je een scheutje room toevoegen
  • Nu de eitjes weer vullen met het mengsel
  • Zet de gevulde eitjes nog een uurtje in de koeling

 

In plaats van heel veel kruiden gebruik je een zakje dipsaus mix voor je gevulde eieren met kerrie

In plaats van heel veel kruiden gebruik je een zakje dipsaus mix voor je gevulde eieren met kerrie

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.