Gevulde eieren met ansjovis

Gevulde eieren met ansjovis maken is kinderlijk eenvoudig, eigenlijk zijn alle gevulde eieren recepten heel eenvoudig.

Zeker als je een spuitzak hebt is het al snel een lust voor het oog, maar ook zonder spuitzak kan je prima gevulde eieren maken.

Dit recept voor gevulde eieren is goed voor 8 borrelhapjes

De ansjovis hapjes hebben een vrij sterke smaak, doe dus rustig aan voor wat betreft de hoeveelheid ansjovis in de vulling.

Maak eens gevulde eieren met ansjovis als borrelhapje

Maak eens gevulde eieren met ansjovis als borrelhapje

Wat heb je nodig voor gevulde eieren met ansjovis?

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Blikje ansjovisfilets
  • Peper en zout naar smaak (maar let op de ansjovis is ook al vrij zout)
  • Garnering: kies uit een half sherrytomaatje, beetje peterselie, kappertjes, een opgerolde asjovisfilet (net wat je lekker lijkt)
zo ziet de ansjovis er uit voor ze in een blikje gaan

zo ziet de ansjovis er uit voor ze in een blikje gaan

Hoe maak je gevulde eieren met ansjovis

  • Kook de eieren hard in kokend water (9 a 10 minuten)
  • De eieren laten schrikken onder de koude kraan en pellen
  • De eieren in de lengte doormidden snijden
  • Voorzichtig het eigeel uit de halve eieren scheppen en in een kommetje doen
  • 4 ansjovisfilets fijnsnijden
  • Geprakte ansjovisfilets samen met de mayonaise en het eigeel prakken in een kommetje en daar een smeuige massa van maken
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout maar pas op de ansjovis is van zichzelf al vrij zout
  • Nu de massa in een spuitzak doen en de eieren vullen (of met een theelepeltje vullen als je geen spuitzak bij de hand hebt)
  • Zet de gevulde eieren nog even koud weg
  • Pas op het laatste moment garneren met half cherrytomaatje, beetje peterselie, kappertjes, of een opgerolde asjovisfilet

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.