Gevulde eieren maken – net zo lekker als die van je moeder

Gevulde eieren is misschien wel het meest traditionele borrelhapje om zelf te maken. Saai? Misschien wel, maar als je keer op keer ziet dat deze hapjes gretig aftrek vinden op een feestje dan moet de conclusie zijn dat bijna iedereen gek is op gevulde eieren.

Je kunt de eieren heel mooi opmaken door een spuitzak te gebruiken, dan krijg je zo’n mooie toef op het ei maar je kunt ook gewoon een theelepel gebruiken om het mengsel terug te scheppen in het ei.

Onderstaand recept is voor gevulde eieren in de meest basic variant. Je zou ze nog kunnen opleuken met bijvoorbeeld een toefje ketchup. Ook kun je veel andere varianten maken door bijvoorbeeld zalm toe te voegen. Die recepten komen later ook op deze site te staan, maar later we beginnen met de basis.

Gevulde eieren maken elk feestje compleet

Gevulde eieren maken elk feestje compleet

Ingrediënten voor gevulde eieren (8 hapjes)

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ tl. Paprikapoeder
  • ½ tl. Mosterd

Bereiding basisrecept gevulde eieren

  • Zet een pannetje water op het vuur en kook de eieren 10 a 12 minuten
  • Water afgieten en de eieren laten schrikken
  • Laat de eieren even afkoelen
  • Eieren pellen
  • Snij de eieren door de helft over de lange kant
  • Haal het eigeel met een theelepel uit de eieren en doe het eigeel in een kommetje
  • Eigeel verkruimelen in het kommetje
  • Mayonaise en paprikapoeder en mosterd toevoegen
  • Even goed roeren tot je een redelijk gladde massa hebt
  • Schep het mengsel weer terug in de halve eitjes
  • Strooi nu nog een beetje paprikapoeder over de gevulde eieren
  • Leg de eieren op een leuk schaaltje en zie hoe blij je je gasten maakt met dit traditionele borrelhapje

Gevulde eieren op een mooie schaal serveren

Gevulde eieren op een mooie schaal serveren

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.