Gevulde dadels met roomkaas in een jasje van heerlijke ham

Deze gevulde dadels met roomkaas zijn echt briljant lekker. Met een jasje van lekkere rauwe ham zijn ze echt niet te versmaden.

Omdat je deze borrelhapjes ruim van tevoren al kunt klaarmaken zijn ze heel erg geschikt voor feestjes, verjaardagen, oud en nieuw, paasbrunch, en buffetten. Het is bij feestjes altijd fijn als je alleen maar een duik in de koelkast hoeft te doen voor wat lekkere hapjes.

Deze makkelijke gevulde dadels met roomkaas en ham kan je vooraf al klaarmaken. Daardoor zijn ze perfect voor feestjes.

Deze makkelijke gevulde dadels met roomkaas en ham kan je vooraf al klaarmaken. Daardoor zijn ze perfect voor feestjes.

Voor deze hapjes heb je niet veel nodig: met 3 ingrediënten maak je al een fantastisch koud borrelhapje.

Welke ham kan je gebruiken voor deze dadelhapjes? Het is natuurlijk aan jou om je favoriete ham te gebruiken. Ik maak ze graag met Serranoham, parmaham, of flinterdun gesneden ham. Zeker die dungesneden ham is wel makkelijk voor dit soort hapjes.

Wat heb je nodig voor deze gevulde dadels met roomkaas en ham?

  • 12 dadels
  • 6 plakjes ham
  • Kuipje paturain of andere roomkaas

Zo maak je de lekkerste hapjes met dadels en ham klaar

  • Snij de dadels in de lengte een beetje open
  • Haal de pit eruit
  • Met een theelepeltje vul je dan de vrijgekomen plek op met roomkaas
  • Snij de ham in de lengte in tweeën, zodat je 2 lange stroken hebt
  • Rol de dadels met roomkaas in het plakje ham en zet vast met prikkertje
  • Bewaar ze in de koelkast tot gebruik

Veel simpeler gaat het niet worden maar dit zijn echt super fijne lekkere hapjes. Eventueel kan je ook nog wat gehakte nootjes door de roomkaas mengen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.