Gevulde champignons met roomkaas en bosui

Een lekker en heel makkelijk recept voor gevulde champignons met roomkaas.  ekkdwd…. een kind kan de was doen.

Deze vegetarische gevulde champignons zijn zo klaar. Ongeveer 10 minuten voorbereiden en dan nog ongeveer een kwartier in de oven. Je kunt deze gevulde champignons als borrelhapje serveren maar ook als klein voorgerechtje (reken dan op 3 per persoon)

Gevulde champignons met roomkaas

Gevulde champignons met roomkaas

Bij niet-vegetariërs komt het idee niet bij ze op dat ze een vegetarisch hapje eten, dat komt doordat het gewoon heel erg lekker is en niet “gezocht” vegetarisch is. Het uitgangspunt is gewoon lekker, en toevallig zit er geen vlees in.

Ingredienten voor gevulde champignons met roomkaas en bosui

  • 1 doosje grote champignons van 250 gram
  • 1 pakje roomkaas (paturain/boursin/huismerk)
  • 2 bosuitjes
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 50 gram geraspte kaas
gevulde champignons uit de oven

gevulde champignons uit de oven, lekker als hapje of als voorgerechtje

Bereiding van deze champignon hapjes

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De champignons schoonmaken met een borsteltje of stukje keukenpapier
  • De steeltjes uit de champignons draaien of snijden (voorzichtig doen!)
  • De bosui in heel fijne ringetjes snijden
  • De gedroogde tomaten in heel kleine stukjes snijden
  • In een kommetje de roomkaas mengen met de bosui en de tomaten
  • Vul nu de champignonhoedjes met het roomkaas mengsel
  • Nog een klein beetje geraspte kaas op de champignons strooien
  • Zet de champignons in een ovenschaal en doe de schaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar, heel even laten afkoelen en dan aanvallen!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.