Gevulde champignons met geitenkaas en spek

Een heerlijk en eenvoudig recept voor lekkere gevulde champignons met geitenkaas. Je hebt weinig potten en pannen nodig dus ze zijn zo klaar om in de oven te gaan.

De combinatie van geitenkaas en spek zal je op deze site nog wel vaker tegenkomen, ik ben er dol op. Als je andere ingrediënten wil gebruiken dan kan dat natuurlijk ook, leef je uit zou ik zo zeggen.

Binnenkort komen er nog meer lekkere recepten te staan met gevulde champignons maar als je eenmaal de basis een keer hebt gemaakt ben je waarschijnlijk niet meer te stoppen 😉 Schot voor de boeg: met brie of blauwe kaas is ook heel erg lekker.

Ondanks dat deze hapjes snel klaar zijn zou ik je wel aanraden om de hapjes vast te maken voordat je gasten komen, alleen al om niet de hele avond in de keuken te staan, dat is zo ongezellig.

Je kunt het spek op meerdere manieren gebruiken: je kunt een half plakje oprollen en bovenop de gevulde champignons leggen maar je kunt ook een heel plakje spek om de gevulde champignon heen draaien (zie foto’s)

Dit recept is goed om 10 borrelhapjes mee te maken

Ingredienten voor gevulde champignons met geitenkaas en spek

  • 10 champignons
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 10 lange plakjes gerookt ontbijtspek (of 5 plakjes als je voor het rolletje bovenop gaat)
gevulde champignons met geitenkaas en spek

gevulde champignons met geitenkaas en spek

je kunt het spek ook om de gevulde champignon heen rollen

je kunt het spek ook om de gevulde champignon heen rollen

Bereiding gevulde champignons met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje
  • Draai het steeltje er uit
  • Verkruimel de geitenkaas en vul de hoedjes met de geitenkaas
  • Plakje ontbijtspek halveren als je een rolletje op de champignons legt of een heel plakje om de champignon heen draaien
  • Zet de gevulde champignons in een ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven
  • 20 minuten wachten en je hebt heerlijke gevulde champignons als borrelhapje

gevulde champignons met geitenkaas en spek net uit de oven

gevulde champignons met geitenkaas en spek net uit de oven

gevulde champignons met geitenkaas en spek met het spek om de champignon heen

gevulde champignons met geitenkaas en spek met het spek om de champignon heen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.