Gevulde champignons kruidenkaas

Gevulde champignons met kruidenkaas uit de oven zijn perfecte borrelhapjes. Ze smaken heerlijk en een doosje champignons is ook nog eens niet duur. De vulling is veelal bepalend voor de smaak (en hoe duur je borrelhapje uiteindelijk gaat worden)

Champignons kan je vullen met kruidenkaas. Dat smaakt op zich al heel erg lekker maar er zijn heel veel varianten die erg lekker zijn. Hier een paar ideetjes om de lekkerste borrelhapjes zelf te maken.

Gevulde champignons met kruidenkaas

Wat heb je nodig?

  • 1 doosje champignons
  • 1 bakje kruidenkaas
  • Klein beetje slagroom

Hoe maak je champignons met kruidenkaas?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier (niet onder de kraan)
  • Draai het steeltje uit de champignons en leg de hoedjes met de opening naar boven neer op een ovenschaal
  • Meng de kruidenkaas met een beetje slagroom zodat het een beetje smeuiig mengsel gaat worden
  • Met een theelepeltje schep je de kruidenkaas in de champignons
  • Zet de ovenschaal in de oven en na 20 minuten zijn je gevulde champignons klaar
Gevulde champignons met roomkaas zijn heel lekkere en goedkope borrelhapjes

Gevulde champignons met roomkaas zijn heel lekkere en goedkope borrelhapjes

Gevulde champignons met kruidenkaas en parmaham

Snij de droge rauwe ham fijn in heel kleine stukjes, meng die stukjes samen met de kruidenkaas en room en vul met dat mengsel de champignons

Gevulde champignons met kruidenkaas en lenteui

Snij de lente uitjes (of bosuitjes) in fijne dunne ringetjes en meng die door het kruidenkaas mengsel

Andere varianten van gevulde champignons met kruidenkaas

  • Een beetje geraspte parmezaanse kaas kaas over de champignons strooien
  • De champignons garneren met fijngeprakte cashewnoten (niet in de oven, dan verbranden ze bij mij heel snel)
  • Plakjes bacon uitbakken en de champignons met kruimels bacon garneren
  • Een rolletje zalm op de champignons leggen
  • De steeltjes van de champignons fijn snijden en opbakken met een klein uitje en die dan door de roomkaas roeren (mooi, dan gooien we minder weg)

Latest Comments

  1. Nicole Bongers 29/10/2017
    • admin 01/11/2017

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.