Gevulde abrikozen met geitenkaas en noten

Voor dit recept voor gevulde abrikozen gebruik ik altijd gedroogde abrikozen. Dat werkt beter dan halve abrikozen uit blik, of echte verse abrikozen, die zijn nl. veel te groot om als borrelhapje te dienen.

Hoe moet je abrikozen wellen?

Gedroogde abrikozen zijn het lekkerste als je ze eerst even laat wellen (vocht laat opnemen), in ieder geval voor dit recept.

Je kunt abrikozen op verschillende manieren wellen:

  • Een nachtje laten staan in een bakje met heet water
  • Je kunt ze overschenken met kokend water en dan ongeveer 10 minuten wachten
  • Je kunt de abrikozen in een bakje water leggen en 7 minuten in de magnetron doen
Lekker en snel koud borrelhapje om zelf te maken: gevulde abrikozen met geitenkaas
Lekker en snel koud borrelhapje om zelf te maken: gevulde abrikozen met geitenkaas

Wat heb je nodig voor makkelijke gevulde abrikozen met roomkaas?

  • 15-20 gedroogde abrikozen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 50 gram heel fijn gehakte pistache nootjes
  • Fijngeknipte bieslook

Hoe maak je simpel en snel gevulde abrikozen met geitenkaas?

  • Eerst even de abrikozen wellen (kies één van de 3 manieren die hierboven beschreven staan)
  • Snij met een mesje de abrikozen in zodat er een gleufje ontstaat
  • In een kommetje de geitenkaas mengen met de crème fraiche zodat er een smeuïg kaasmengsel ontstaat
  • Hak de pistachenootjes (walnoten zijn ook prima te gebruiken) heel fijn zodat het bijna kruim is en doe daar wat fijngeknipte bieslook bij. Leg dit op een schoteltje
  • Nu gaan we de abrikozen vullen met het geitenkaas mengsel, ik doe dat met een klein theelepeltje
  • Druk nu de open, gevulde kant even in de nootjes, de gevulde abrikozen hebben nu een lekker krokant “dakje”

Dit is een heel makkelijk recept waarmee je ook lekkere variaties kunt maken: in plaats van geitenkaas kan je bijvoorbeeld roomkaas gebruiken. Een reepje spek er om heen is ook erg lekker, of wat dacht je van een lekker reepje serranoham??

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.