Gevuld stokbrood met gehakt

Gevuld stokbrood met gehakt is één van mijn all time favourites. Lekker en simpel en op een feestje doet deze borrelhap het altijd goed. Het moeilijkste deel is eigenlijk het stokbrood doorsnijden en de binnenkant uithollen zonder dat het brood stuk gaat, als dat is gelukt kan er weinig meer mis gaan.

Je kunt natuurlijk de meest verfijnde borrelhapjes maken maar dit is meer een robuuste hap. De meeste mensen zijn er dol. Ik leg er na het bakken gewoon een broodmes naast en de gasten kunnen zelf een stuk afsnijden van het gevulde stokbrood.

Dit is trouwens ook een lekker recept voor bij een kop dampende verse soep. Voor veel mensen is zaterdag soep-met-brood-dag, met dit recept maakt je waarschijnlijk wel indruk bij je huisgenoten. Kinderen zijn er dol op (kinderen willen er graag een schijfje ananas op)

Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood

Ingrediënten voor gevuld stokbrood met gehakt

  • 1 groot afbak stokbrood
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels sambal badjak
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Evt beetje paneermeel
  • 50 gram geraspte kaas
gevuld stokbrood met gehakt

gevuld stokbrood met gehakt, het geheim zit in het lekker op smaak brengen van het gehakt. Wees niet te voorzichtig met de kruiden.

Bereiding gevuld stokbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Het stokbrood in de lengte doormidden snijden (niet helemaal door! Aan één kant blijft het stokbrood dicht)
  • De binnenkant van het stokbrood uithollen om ruimte te maken voor de vulling van gehakt
  • Nu het gehakt klaarmaken: gehakt mengen met gesnipperde ui, eitje, teentje knoflook, sambal, peper en zout, tomatenpuree en een theelepel paprikapoeder. Als het gehakt te papperig is een deel van het brood dat je net uit het stokbrood hebt gehaald mengen met het gehakt. (of een beetje paneermeel gebruiken)
  • Leg in het stokbrood nu de plakjes ontbijtspek, overhangende randjes zijn juist goed!
  • Vul het stokbrood met het gehaktmengsel
  • Vouw de randen van het overhangende ontbijtspek dicht om het gehakt heen
  • Beetje geraspte kaas over het brood strooien en als laatste nog een beetje paprikapoeder
  • Het stokbrood in de oven zetten en langzaam laten garen, na ongeveer 30 minuten is je gevulde stokbrood klaar

Ik weet dat het niet erg gezond is maar dippen in de knoflooksaus is erg lekker!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.