Geroosterde kikkererwten als snack of voor door de salade

Omdat ik veel meer thuis ben dan vroeger is er ook meer tijd voor lekkere experimenten in de keuken. Zo maakte ik vandaag geroosterde kikkererwten uit de oven. Ik heb ze over de sla gedaan en de rest ligt te wachten voor als ik vanavond lekker op de bank kruip. Normaal doe ik dat met een zak chips, maar vanavond ga ik lekker geroosterde kikkererwten snoepen.

geroosterde kikkererwten als ultieme healthy snack
geroosterde kikkererwten als ultieme healthy snack

In mijn eeuwige pogingen om toch wat gezonder te eten werd mij aangeraden om de sla die ik vaak ’s middags eet wat meer aan te kleden. Vooral met plantaardige eiwitten was het advies. Kikkererwten dus…. Maar die zijn niet zo heel lekker rauw uit een potje zei ik. Rooster ze dan maar eens.. zo gezegd , zo gedaan. Wat een fijne tip was dat zeg! Ze zijn heerlijk geworden. Warm uit de oven, knapperig en met een lekker smaakje van de kruiden.

Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kruiden naar smaak, ik gebruikte een mix van zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en een beetje chilipoeder
Heerlijk voor door de salade deze crispy kikkererwten als snack uit de oven
Heerlijk voor door de salade deze crispy kikkererwten als snack uit de oven

Zo maak je knapperige krokante kikkererwten uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Giet de kikkererwten in een vergiet
  • Spoel ze af met koud water
  • Doe de kikkererwten in een kom en voeg wat olijfolie toe
  • Doe de specerijen erbij en roer alles goed om
  • Leg een stuk keukenpapier op het bakblik
  • Verdeel de kikkererwten
  • Bak de kikkererwten in 30 minuten krokant in de oven
  • Tussendoor na 15 minuten met een lepel de kikkererwten omrollen / husselen
  • Meer is het niet, super eenvoudig om te maken maar wel erg lekker

Op deze manier zijn kikkererwten super lekker door de salade of om gewoon lekker te knabbelen. Ik denk dat ik er ook een keer de zoete aardappelsoep mee ga garneren.

5/5

Geroosterde kikkererwten als snack of voor door de salade

geroosterde kikkererwten als ultieme healthy snack

geroosterde kikkererwten als ultieme healthy snack

Hoe simpel kan het zijn….

Maar zo gruwelijk lekker!

  • Prep Time2 min
  • Cook Time30 min
  • Total Time32 min
  • Cuisine
    • Indian
    • Mediterranean
  • Course
    • Appetizer
    • Salad
    • Snack
    • topping
  • Cooking Method
    • Roosteren in oven

Ingredienten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kruiden naar smaak, ik gebruikte een mix van zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en een beetje chilipoeder

Zo maak je het klaar

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Giet de kikkererwten in een vergiet

3

Spoel ze af met koud water

4

Doe de kikkererwten in een kom en voeg wat olijfolie toe

5

Doe de specerijen erbij en roer alles goed om

6

Leg een stuk keukenpapier op het bakblik

7

Verdeel de kikkererwten

8

Bak de kikkererwten in 30 minuten krokant in de oven

9

Tussendoor na 15 minuten met een lepel de kikkererwten omrollen / husselen

Meer is het niet, super eenvoudig om te maken maar wel erg lekker

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.