Omdat ik veel meer thuis ben dan vroeger is er ook meer tijd voor lekkere experimenten in de keuken. Zo maakte ik vandaag geroosterde kikkererwten uit de oven. Ik heb ze over de sla gedaan en de rest ligt te wachten voor als ik vanavond lekker op de bank kruip. Normaal doe ik dat met een zak chips, maar vanavond ga ik lekker geroosterde kikkererwten snoepen.

In mijn eeuwige pogingen om toch wat gezonder te eten werd mij aangeraden om de sla die ik vaak ’s middags eet wat meer aan te kleden. Vooral met plantaardige eiwitten was het advies. Kikkererwten dus…. Maar die zijn niet zo heel lekker rauw uit een potje zei ik. Rooster ze dan maar eens.. zo gezegd , zo gedaan. Wat een fijne tip was dat zeg! Ze zijn heerlijk geworden. Warm uit de oven, knapperig en met een lekker smaakje van de kruiden.
Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten
- 1 blikje kikkererwten
- 2 eetlepels olijfolie
- Kruiden naar smaak, ik gebruikte een mix van zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en een beetje chilipoeder

Zo maak je knapperige krokante kikkererwten uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Giet de kikkererwten in een vergiet
- Spoel ze af met koud water
- Doe de kikkererwten in een kom en voeg wat olijfolie toe
- Doe de specerijen erbij en roer alles goed om
- Leg een stuk keukenpapier op het bakblik
- Verdeel de kikkererwten
- Bak de kikkererwten in 30 minuten krokant in de oven
- Tussendoor na 15 minuten met een lepel de kikkererwten omrollen / husselen
- Meer is het niet, super eenvoudig om te maken maar wel erg lekker
Op deze manier zijn kikkererwten super lekker door de salade of om gewoon lekker te knabbelen. Ik denk dat ik er ook een keer de zoete aardappelsoep mee ga garneren.
Geroosterde kikkererwten als snack of voor door de salade

geroosterde kikkererwten als ultieme healthy snack
Hoe simpel kan het zijn….
Maar zo gruwelijk lekker!
- Prep Time2 min
- Cook Time30 min
- Total Time32 min
- Cuisine
- Indian
- Mediterranean
- Course
- Appetizer
- Salad
- Snack
- topping
- Cooking Method
- Roosteren in oven
Ingredienten
- 1 blikje kikkererwten
- 2 eetlepels olijfolie
- Kruiden naar smaak, ik gebruikte een mix van zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en een beetje chilipoeder
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden
Giet de kikkererwten in een vergiet
Spoel ze af met koud water
Doe de kikkererwten in een kom en voeg wat olijfolie toe
Doe de specerijen erbij en roer alles goed om
Leg een stuk keukenpapier op het bakblik
Verdeel de kikkererwten
Bak de kikkererwten in 30 minuten krokant in de oven
Tussendoor na 15 minuten met een lepel de kikkererwten omrollen / husselen
Meer is het niet, super eenvoudig om te maken maar wel erg lekker
Geef als eerste een reactie