Gehaktballetjes met een vulling van kaas

Gehaktballetjes zijn natuurlijk klassiekers op het gebied van borrelhapjes. Heel erg jaren 80 maar opvallend is het wel dat juist die traditionele hapjes snel op zijn bij een feestje of verjaardag. (ligt misschien aan mijn kennissenkring?)

Dit is een super eenvoudig recept, een kind kan de was doen. Ik heb voor dit recept tacokruiden gebruikt maar je kunt het gehakt kruiden zoals je wilt natuurlijk.

Ik serveer deze gehaktballetjes altijd met een kommetje zoete chilisaus om in te dippen. Dat is een lekkere combi, zowel met gehakt als met de kaas die er in verstopt zit

 

Ingrediënten gehaktballetjes met kaas

  • 500 gram gehakt
  • 150 gram jong belegen kaas in blokjes
  • ½ rode paprika
  • 2 theelepels tacokruiden
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter om in te bakken
  • Zoete chilisaus om in te dippen

Bereiding gehaktballetjes

  • zoete chilisaus

    serveer deze gehaktballetjes met zoete chilisaus

    Paprika halveren, zaadjes eruit snijden en dan heel kleine blokjes snijden

  • Meng het paneermeel, ei, tacokruiden en de paprikablokjes door het gehakt
  • Naar smaak peper en zout toevoegen
  • Kaas in blokjes van bijna 1 cm snijden
  • Maak van het gehakt een klein balletje en duw in elk balletje een blokje kaas en vouw het gehakt er weer goed omheen
  • Bak de balletjes in een koekenpan met boter tot ze mooi bruin zijn
  • Serveer de balletjes met een beetje zoete chilisaus

Tip: zet een bakje tapas vorkjes of prikkertjes naast de balletjes

Gehaktballetjes met feta zijn trouwens ook super lekker en makkelijk om te maken

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.