
Vooral in Amerika zijn gefrituurde uienringen heel populair. Niet voor niets: ze zijn heerlijk, goedkoop, en niet moeilijk om zelf te maken.
Je kunt gefrituurde uienringen gewoon los eten zo uit het vuistje maar op bijvoorbeeld een broodje hamburger is het ook heel erg lekker. De uien halen we door een lekker bierbeslagje. Door het toevoegen van wat cajunkruiden krijgt het jasje van de uienringen net even wat extra pit.
Als dipsausje kun je verschillende sausjes serveren, zelf hou ik van zoute chilisaus maar een lekker mild kerriesausje is ook erg lekker om naast de uienringen te serveren. Oh ja, met knoflooksaus is ook heel erg lekker natuurlijk. Op de foto zie je uienringen met lekkere salsa saus.
Voor wie echt spicy uienringen wil: een drupje tabasco toevoegen aan het beslag
Over het maken van het beslag is soms wel wat verwarring en dat is logisch, het kan op veel verschillende manieren. Deze manier is vrij simpel en ik ben gek op simpel…
Over de uien voor gefrituurde uienringen
Gebruik grote uien, je kunt alleen de grote ringen gebruiken om te frituren. Snij de ringen ook niet te dun, ringen van ongeveer 1 cm zijn oké.
Ingrediënten voor gefrituurde uienringen
- 2 grote uien
- Voor het bierbeslag:
- 150 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 kleine eetlepel cajunkruiden
- 1 ei
- 150 ml bier
- Snufje zout

Gefrituurde uienringen maken, hoe doe je dat?
- De ui schoonmaken en snijden in plakken van 1 cm dik
- Duw de ringen los van elkaar, gebruik alleen grootste ringen
- In een kom meng je bloem, zout, cajunkruiden door elkaar
- Doe dan het ei erbij en al roeren doe je langzaam het bier erbij tot je een mooi glad papje krijgt
- Haal de ringen door het beslag met een vork en laat ze voorzichtig in de frituurpan glijden
- frituur ze in de frituurpan op 180 graden in 4 minuten krokant en bruin
- Laat de uienringen na het frituren even uitlekken op keukenpapier
- Als de uienringen uitgelekt zijn meteen serveren
Geef als eerste een reactie