Gebakken champignons met knoflook

Bij Spaanse tapas denk je misschien aan vrij ingewikkelde recepten maar vaak zijn tapas juist heel erg simpel om zelf te maken. Dit recept voor gebakken champignons met knoflook is daar een mooi voorbeeld van. Lekker simpel met mooie pure smaken.

De Spanjaarden noemen dit hapje Champinones al ajillo. Lekker voor bij een heerlijk glas Rioja. Van dit recept zijn trouwens heel veel varianten in omloop: met of zonder uien mee laten bakken, met of zonder sherry, pittige varianten met een rode peper, een mespuntje paprikapoeder in plaats van peper en zout…. Leef je dus gerust uit bij dit recept en maak je eigen variant. Ik gebruik graag kleine champignons voor dit recept, als je die niet kan vinden kan je ook grote champignons gebruiken en die dan halveren.

Een fantastisch lekker tapas hapje: gebakken champignons met knoflook... ook wel: Champinones al ajillo

Een fantastisch lekker tapas hapje: gebakken champignons met knoflook… ook wel: Champinones al ajillo

Lekker hapje met Kastanje Champignons

Ik gebruik voor dit recept kleine gewone witte champignons maar het smaakt ook heel erg lekker met kastanje champignons. Als je kastanje champignons gebruikt krijgt je iets meer een nootachtige smaak. Net wat je voorkeur is.

Ingrediënten tapas champignons met knoflook

  • 500 gram (liefst kleine) champignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 ml (scheutje) droge sherry
  • Platte peterselie
Lekkere Tapas: Gebakken champignons met knoflook

Lekkere Tapas: Gebakken champignons met knoflook

Tapas champignons met knoflook maken

  • Verwarmde olijfolie in een flinke koekenpan
  • De champignons schoonmaken en het kontje er af snijden (verder de champignons heel laten!)
  • Bak de champignons in de olie ongeveer 5 minuten en bestrooi ze met versgemalen peper en zout
  • Nu de knoflook teentjes snipperen en mee laten bakken tot de champignons mooi bruin zijn
  • Nu doe je sherry in de pan (afblussen) en laat nog heel even koken op hoog vuur
  • De platte peterselie fijn snijden en over de champignons doen
  • Serveer de champignons met knoflook warm en zet er een glaasje tapasprikkers naast

Lekker simpel tapas recept maar wel heel erg smaakvol

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.