Garnalenspiesjes op 3 manieren

Garnalenspiesjes zijn perfecte borrelhapjes, je kunt ze op verschillende manieren kruiden en bakken en op een spiesje zien garnalen er ook nog eens prachtig uit. Iedereen denkt dat je een meester-kok bent en in feite is het één van makkelijkste borrelhapjes die ik ken.

Je kunt voor deze garnalenspiesjes recepten zowel verse garnalen gebruiken (van de visboer of van de markt) of diepvriesgarnalen. Ligt een beetje aan je smaak en hoeveel geld je wilt uitgeven. Verse garnalen zijn gewoon lekkerder maar ja… kost wel iets meer.

Let op: altijd darmkanaal verwijderen!

Pittige garnalenspiesjes met knoflook en rode peper

Ingrediënten:

  • 100 gram jumbogarnalen
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 1 sjalotje

Zet een wok op het vuur met een scheutje oliefolie. De garnalen dep je droog met een stukje keukenpapier. Het sjalotje ondertussen snipperen en de rode peper snij je in de lengte door. De zaadlijsten haal ik weg (anders zou het te pittig worden naar mijn smaak, ik wil wel nog garnalen proeven en niet alleen maar heet) vervolgens de peper grof in stukjes snijden.  Als olie heet is dan de sjalotjes en peper in de pan doen en daarna knijp je met een knoflookpers de knoflook boven de wok uit. Bakken tot het lichtbruin is, dat gaat heel snel. Bak de garnalen nog 2 minuten mee. Blijf steeds omscheppen. Rijg daarna een paar garnalen aan een spiesje en klaar is je borrelhapje met garnalen.

garnalenspiesjes doen het altijd goed als luxe borrelhapje

garnalenspiesjes doen het altijd goed als luxe borrelhapje

Garnalenspiesjes met verse kruiden en chilisaus

Ingrediënten:

  • 100 gram grote garnalen
  • Olijfolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • Scheut chilisaus
  • 1 theelepel bruine suiker

Zet een wok of hapjespan op het vuur met de olie. Wacht tot de olie goed heet is. Ondertussen de koriander en basilicum fijn snijden. Als de olie heet is doe je alles in de pan behalve de garnalen en de knoflook. Wacht tot de suiker gesmolten is. Dan doe je de garnalen en de knoflook in de pan. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten (tot ze roze zijn). Rijg dan de garnalen aan de spiesjes. Warm serveren.

garnalenspiesjes maken is echt heel simpel

garnalenspiesjes maken is echt heel simpel

Garnalenspiesjes op z’n Aziatisch met ketjap en sambal

Ingrediënten:

  • 100 gram grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 1 a 2 theelepels sambal badjak
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel citroensap
  • Sesamzaadjes om mee te garneren

Zet de wok met wat olie op het vuur. Roerbak de garnalen 2 minuten. De garnalen zijn nu mooi roze. Vervolgens de ketjap, sambal, citroensap en de lente-uitjes (in dunne ringetjes) toevoegen. Blijf alles goed omscheppen. Als laatste de knoflook boven de pan uitknijpen. Roerbak nog 2 minuten door. Dan rijg je de garnalen op een spiesje. Meteen warm serveren.

Binnenkort zal nog een paar andere recepten voor garnalenspiesjes op de site zetten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.