Foodbloggers zijn knettergek

Ja, foodbloggers zijn echt knettergek geworden. Oke, niet allemaal, maar er is een trend gaande die echt een halt moet worden toegeroepen.

Hoezo moet al je eten ineens in een trendy potje met een deksel en met een vrolijk touwtje of lintje er omheen zonder enige functie?

Ik zie steeds meer mooie foto’s verschijnen her en der op sites van echte “foodies”. Salade in een hoge beker of een potje.. Ook yoghurt met fruit moet je ineens uit een potje eten. Eten uit een potje deed ik de eerste 3 of 6 maanden van mijn leven en daarna kreeg ik een bordje voor mijn neus.

Hoezo moet mijn salade ineens in potje met deksel? Foodbloggers zijn knettergek geworden
Hoezo moet mijn salade ineens in potje met deksel? Foodbloggers zijn knettergek geworden

De meeste mensen eten van een bordje of een schaaltje en dat heeft een reden: het is veel praktischer. Je kunt beter zien wat je eet en je kunt het ook een beetje door elkaar husselen.

Kijk nou naar het voorbeeld… die salade… je moet je eerst door een berg quinoa heen werken voordat je bij de tomaat en daarna de avocado komt. Is dat geboren uit het principe “het lekkerste voor het laatst bewaren?” Toch wel jammer want een volle hap quinoa zal best wel goed voor je zijn maar laten we eerlijk zijn… echt lekker is het niet. Je moet het combineren met andere dingen en dan is het prima te doen (de meningen verschillen hier hevig over thuis, maar dat terzijde)

Zou er een reden zijn waarom supermarkten sla in een hele grote ruime bak verkopen? Misschien omdat de sla dan langer lekker blijft? Dan is sla in potje proppen waarschijnlijk een heel slecht idee.

Yoghurt met fruit uit een potje: het ziet er leuk uit maar praktisch is het zeker niet
Yoghurt met fruit uit een potje: het ziet er leuk uit maar praktisch is het zeker niet

Yoghurt met fruit is geweldig lekker, zeker met vers zomerfruit. Lekker uit een schaaltje lepelen. Maar nee, als je er echt bij wil horen dan doe je dat dus ook in een potje en dan doe je er een lepeltje aan touwtje bij. Kijk even naar de lengte van dat lepeltje. Zie je al voor je hoe je de laatste stukjes fruit uit dat potje gaat halen? Ja? Dan zie je ook vast wel voor je dat je tot aan je knokkels onder de yoghurt komt te zitten.

Ja, maar jij bent toch ook een foodblogger?

Eh… ja dat is wel zo. En ik zal ook niet ontkennen dat ik ook zo mijn tekortkomingen heb. Toch probeer ik het allemaal wel een beetje praktisch te houden op deze site. Als je me betrapt op dit soort onzinnige dingen dan mag je me gewoon even met twee poten terug in klei zetten. Eten gaat om gevoel, en het helpt als je eten er leuk mooi en vrolijk uitziet maar laten we het wel een beetje praktisch houden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.