Filodeeg pakketjes met geitenkaas en bacon

Filodeeg is heerlijk lekker knapperig deeg wat je kan vullen met allemaal lekkere dingen. Dit is een recept voor filodeeg met geitenkaas en bacon. Een heerlijk warm hapje uit de oven.

Filodeeg en bladerdeeg worden wel door elkaar gehaald. Filodeeg is veel dunner en knapperiger na het bakken dan bladerdeeg. Bladerdeeg is meer bros. Filodeeg vraagt ook iets meer voorbereiding om klaar te maken.

filodeeg pakketjes met geitenkaas
filodeeg pakketjes met geitenkaas

Je moet filodeeg laten ontdooien onder een schone vochtige theedoek. Doe je het zonder doek, dan droogt het deeg heel snel uit. Na het ontdooien snij je het filodeeg in een handige vorm. Vervolgens moet je roomboter smelten en daar smeer je het deeg mee in. Je verwerkt het filodeeg meestal met meerdere laagjes op elkaar.

Ingrediënten voor filodeeg pakketjes met geitenkaas en bacon

  • 5 vellen filodeeg
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram bacon (plakjes van de vleeswaren afdeling)
  • 1 lente-ui
  • Gesmolten boter

Zo maak je filodeeghapjes met geitenkaas

  • Ontdooi het filodeeg onder een vochtige theedoek
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het filodeeg in vier vierkanten
  • Gebruik 2 vierkantjes per hapje
  • Smeer beide velletjes in met gesmolten boter
  • Leg ze een kwart slag gedraaid op elkaar (het ziet er nu uit als een ster met 8 punten)
  • Ondertussen bak je bacon uit in een koekenpan
  • Snij de bacon fijn in kleine kruimels
  • Meng de bacon boor de zachte geitenkaas
  • Snij de lente-ui in heel dunne ringen en prak dat ook door het kaas-bacon mengsel
  • Doe een theelepeltje van dit geitenkaas/bacon mengsel op het filodeeg en doe de punten bij elkaar
  • Met een touwtje bind je het pakketje dicht
  • Zet alle pakketjes in een ovenschaal en bak de pakketjes in 12 minuten af in de oven

Zo maak je heerlijke warme hapjes die het goed doen als borrelhapje. Je kunt zo’n hapje ook serveren als voorgerechtje op een bedje veldsla. Het ziet er supermooi uit en smaakt heerlijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.